Raňajky
Tousty s jablkom
Potrebujeme
1 jablko, 8 viek sendviča, horčica, 8 plátkov salámy, 8 plátkov syraPostup
Z jablka vyberieme jadrovník a nakrájame ho na 8 tenkých koliesok. Na veko potreté horčicou položíme salámu, jablko a syr. Zapečieme v rúre asi 5 minút pri 180 °C.
Obed
Vývar s haluškami a plnený arabský chlieb
Potrebujeme
Na polievku: 2 litre vývaru z mrazničky alebo bujónový, 2 balenia čerstvého droždia, 1 vajíčko, 1 rožok, soľ, jemná strúhanka
Na chlieb: 1 balenie arabského chleba, 400 g mletého miešaného mäsa, 1 menšia čínska kapusta, 1 väčšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 150 ml kečupu, soľ, olejPostup
Polievka: Kým rozmrzne vývar z mrazničky, urobíme si cesto na halušky. Na troche oleja speníme droždie a popražíme do ružova. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého primiešame namočený rožok (ak ste zabudli namočiť, použite hrubú strúhanku), vajíčko, soľ. Necháme postáť asi 10 minút. Potom doplníme jemnú strúhanku, aby bolo cesto dosť husté. Vytvarujeme guličky s priemerom asi 1 cm. Vhodíme ich do vriaceho vývaru a povaríme asi 2 – 3 minúty.
Chlieb: Na rozohriatom oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme mäso a dobre premiešame. Pridáme soľ, kečup a prehrejeme asi 10 minút pod pokrievkou. Chlieb si zohrejeme v mikrovlnke, naplníme na rezance pokrájanou kapustou a mäsovou zmesou, prehneme na polovicu.
Večera
Cestoviny v syrovej omáčke
Potrebujeme
200 g Nivy, 2.5 dl sladkej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 polievková lyžica nakrájanej petržlenovej vňate, 1 polievková lyžica nakrájanej bazalky, 400 g vrtuliekPostup
Smotanu dáme variť. Nalámemem do nej syr a miešame, kým sa nerozpustí. Dosolíme a okoreníme. Do odstaveného vmiešame bylinky. Vrtuľky uvaríme podľa návodu.
Podávame v hlbokom tanieri poliate omáčkou.