Červená fazuľová polievka vlastne z bielej fazulky začarovaná rajčinami, ľahké rizoto a na večeru lievance. Poďte na to!
Raňajky
Bylinková omáčka
Potrebujeme
150 g smotanového jogurtu, 125 g smotany, 125 g tvarohu, 2 polievkové lyžice horčice, 1 cibuľa, 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate, 1 polievková lyžica kôpru, 1 malá sladkokyslá uhorka, soľ, mleté čierne koreniePostup
Všetko rozmixujeme.
Podávame v miskách s tmavým chlebom.
Obed
Červená fazuľová polievka a ľahké rizoto
Potrebujeme
Na polievku: 250 g bielej fazule, 1 bobkový list, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, 2 paradajky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, soľ, cukor
Na kura: 4 kuracie prsia, 4 väčšie zemiaky, 2 paradajky, soľ, majoránka, 4 čajové lyžičky
Rizoto: hrnček ryže, hrnček hrachu, hrnček nakrájaného bravčového mäsa, soľ, mletá červená paprika.Postup
Polievka: Asi tri hodiny namočenú fazuľu zlejeme. Vložíme ju do čistej vody s bobkovým listom a necháme pol hodiny variť. Na panvici opečieme na jemno nakrájanú cibuľku s paprikou a paradajkou. Vlejeme do vriacej fazule za stáleho miešania. Pridáme pretlak. Dochutíme soľou a cukrom, prípadne mletým čiernym korením. Za občasného premiešania, necháme ešte asi pol hodiny variť.
Rizoto: Vo väčšom množstve vody uvaríme asi trištvrte hodiny nakrájané mäso na drobno, potom pridáme soľ, papriku, ryžu a hrach. Povaríme na miernom ohni za občasného premiešania asi 15 minút. Dobre scedíme a podávame.
Večera
Lievance
Potrebujeme
2 dl teplého mlieka, 15 g droždia, 1 žĺtok, 200 g polohrubej múky, 2 polievkové lyžice oleja, trochu soliPostup
V teplom mlieku rozmrvíme droždie, pridáme vajíčko, múku, olej, trochu soli. Necháme vykysnúť asi pol hodinu a opekáme z oboch strán.
Podávame s lekvárom.