Raňajky
Lekvárové šatôčky
Potrebujeme
1 balenie lístkového cesta, 1 žĺtok, 250 g tuhého lekváruPostup
Lístkové cesto rozvaľkáme, rozrežeme na malé štvorce, ktoré naplníme lekvárom. Zvinieme ich do šatôčky, položíme na mierne maslom vytretý plech, potrieme žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Podávame s mliekom.
Obed
Rybacia polievka a rybia praženica
Potrebujeme
250 g podkov z kapra, 120 g mrkvy, 120 g zeleru, 120 g póru, 1 čajová lyžička soli, 3 zrnká nového koreniaPostup
Polievka: Všetko zalejeme 1,2 litrom vody a necháme pod pokrievkou variť asi 60 minút. Potom odkryjeme a varíme asi 15 minút. Mäso vyberieme a nakrájame na menšie kúsky. Zeleninu nakrájame a vrátime do polievky.
Mäso: Nakrájané mäso opečieme na cibuľke a zalejeme vymiešanými vajíčka. Dochutíme soľou a sekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame so zemiakovou kašou a sterilizovanou uhorkou.
Večera
Cestovinový šalát
Potrebujeme
300 g cestovín, 3 strúčiky cesnaku, asi 12 čiernych olív bez kôstok, asi 12 malých paradajok (hroznových), 2 polievkové lyžice pažítky, 2 polievkové lyžice bazalky, 4 polievkové lyžice vínneho octu, 7 polievkových lyžíc oleja, soľ, mleté čierne koreniePostup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode s cesnakom. Ostatné suroviny nasekáme na menšie časti a potom premiešame s cestovinami.