Denné menu č.78

0

Raňajky

 

Jablková štrúdľa

Potrebujeme
250 g hladkej múky, 100 g masla, 1.5 dl piva, 5 jabĺk, 4 polievkové lyžice strúhanky, 2 škoricové cukre

Postup
Vypracujeme hladké cesto z múky, zmäknutého masla a piva. Necháme v igelite asi 15 minút struhnúť. Vyvaľkáme natenko. Poukladáme naň najemno nakrájané plátky jabĺk, posypeme strúhankou a škoricovým cukrom. Stočíme do závinu. Potrieme trochou rozpusteného masla. Pečieme na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.

 

Obed

 

Cibuľačka a králik na tymiáne

Potrebujeme
Na polievku: 4 stredne veľké cibule, 1 liter vývaru (ak sa nenájde v mrazničke, použite bujón), 16 krajcov sendviča, 100 g nastrúhaného syra, olej, soľ, biele mleté korenie
Na mäso: 400 g králičích stehien, 200 ml oleja, 1 veľká cibuľa, 200 ml bieleho vína, 200 ml smotany, soľ, mleté biele korenie, 3 vetvičky tymiánu

Postup
Polievka: Cibuľu nakrájame na tenké krúžky a opečieme na masle. Prilejeme vývar a necháme povarť asi 20 minút. Potom okoreníme a osolíme. Na tanier nakrájame kúsky sendviča, zalejeme ho polievkou a posypeme syrom.
Mäso: Stehná opečieme prudko z oboch strán a vyberieme. Do výpeku hodíme cibuľu a všetky koreniny. Premiešame a zalejeme vínom. Vložíme naspäť stehná. Podusíme pod pokrievkou asi 40 minút. Potom vyberieme stehná, vmiešame múku so smotanou a necháme prevrieť. Vložíme naspäť stehná a necháme prehriať.
Podávame s farebnou cestovinou.

 

Večera

 

Placky z kukuričnej múky

Potrebujeme
2 hrnčeky kukuričnej múky, 1 hrnček pšeničnej hladkej múky, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička prášku do pečiva, 4 polievkové lyžica masla, 2 polievkové lyžice na hrubo nastrúhaného zeleru, 2 vajíčka, 3 hrnčeky mlieka

Postup
Všetko spolu vymiešame a necháme asi 20 minút stáť. Potom opekáme z oboch strán na panvici malé placky (môžete použiť panvicu s jamkymi).
Podávame teplé s ovocným čajom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár