Denné menu č.83

0

Raňajky

 

Červená rybacia nátierka

Potrebujeme
1 konzerva rýb, najlepšie sardinky v paradajkovej omáčke, 1 škatuľka syrokrému – 3 ks, 1-2 cibule, trochu vegety, 1 celé maslo (125 g)

Postup
Sardinky, syry, vegetu a cibule rozmixujeme a nakoniec pridáme a maslo a premiešame. Potom podávame natreté na tmavom chlebe spolu s ovocným čajom.

 

Obed

 

Pórová polievka a panenka so zelerom

Potrebujeme
Na polievku: 1 stredne veľký pór, 3 zemiaky, 1 lyžica masla, 500 ml vývaru (môžete aj instantný), soľ, chlieb
Na mäso: 500 g bravčoveje panenky, 1 cibuľa, soľ, biele korenie, 100 g zeleru

Postup
Polievka: Pór nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle ho orestujeme, pridáme nakrájané zemiaky na drobné kocky, premiešame, zalejeme asi 500 ml vody a vývarom. Dosolíme. Varíme asi 20 minút. Pri podávaní do polievky nahádžeme kocky opraženého chleba
Mäso: Na oleji speníme cibuľku a opečieme kúsky panenky. Posolíme a okoreníme. Na hrubom strúhadle nastrúhame zeler a pridáme k mäsu. Dobre premiešame a podlejeme vodou. Dusíme asi pol hodiny.
Podávame s ryžou uvarenou s vegetou, aby bola žltá.

 

Večera

 

Pórové knedličky

Potrebujeme
500 g zemiakového cesta (aj z obchodu), 1 cibuľa, 1 pór, olej, petržlenová vňať, údená slanina

Postup
Cibuľu a pór opražíme na oleji, pridáme posekanú petržlenovú vňať a necháme vychladnúť. Zemiakové cesto si vyvaľkáme a podelíme na štvorce. Naplníme ich pórovou zmesou a zguličkujeme. Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 10 minút.
Podávame poliate opraženou slaninkou.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár