Raňajky
Ovocná ryžová kaša
Potrebujeme
250 g nektariniek, 100 g jabĺk, 50 g varenej ryžePostup
Nektarinky zbavíme kožky, kôstky, roztlačíme, jablko očistíme a postrúhame. Spolu s uvarenou ryžou pridáme k broskyniam a premiešame vidličkou.
Obed
Polievka z mladého póru a králik na zelenine
Potrebujeme
Na polievku: 400 g mladých pórov, 1200 ml mäsového vývaru, 40 g masti, 2 lyžice ovsených vločiek, mleté čierne korenie, soľ.
Na mäso: 4 porcie 4 králičie ramienka, 100 ml oleja, 250 g rozmanitej zeleniny, worcesterská omáčka, 200 ml mäsového vývaru, 100 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie.Postup
Polievka: Mladé póry očistíme, nakrájame na kolieska, opražíme na masti, podlejeme trochou vývaru, prikryjeme a udusíme domäkka. Zalejeme zvyšným vývarom, pridáme ovsené vločky, okoreníme mletým čiernym korením a dovaríme. Podľa chuti dosolíme.
Mäso: Králičie mäso umyjeme, osušíme, posolíme, okoreníme, prešpikujeme slaninou a dáme piecť. Postriekame olejom. Priložíme nakrájanú zeleninu, dochutíme worchesterskou omáčkou a zalejeme vývarom. Dáme piecť. Podávame s varenými zemiakmi.
Večera
Zemiaky s bryndzou
Potrebujeme
1 kg uvarených zemiakov, 150 g bryndze, 150 g prerastenej slaniny, 2 väčšie cibule.Postup
Zemiaky nakrájame na štvrťky. Posypeme rozmrvenou bryndzou. Polejeme na slaninke opraženou cibuľou. Podávame s mliekom alebo acidofilným mliekom.