Denné menu č.99

0

Raňajky

 

Nivová nátierka

Potrebujeme
200 g Nivy, 2 vajcia na tvrdo, 2 pol. lyžice bieleho jogurtu

Postup
Nivu nastrúhame a zmiešame s najemno nakrájanými vajíčkami. Opatrne vmiešame jogurt. Podávame na tmavom pečive.

 

Obed

 

Špenátová polievka a bábovka z mletého mäsa

Potrebujeme
Na polievku: 1kg špenátových lístkov 1 veľká cibuľa 1 zväzok petržlenovej vňate 25g slnečnicových semiačok 1 pol.lyž. oleja 1/2 l zeleninového vývaru 100g sladkej smotany šťava z 1 citróna soľ a mleté biele korenie mletý koriander.
Na mäso: 500 g mletého miešaného mäsa, 2 rožky, 150 ml mlieka, 2 vajcia, 120 g miešanej čerstvej koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 pol. lyžica nakrájanej etržlénovej vňate

Postup
Polievka: Špenát umyjeme, nakrájame nahrubo. Cibuľu nakrájame najemno. Posekáme nadrobno aj petržlenovú vňať aj slnečnicu. Cibuľu zľahka opražíme na oleji, prilejeme vývar, prevaríme asi 1 minútu. Primiešame špenát, smotanu a znovu prudko prevaríme. Ochutíme šťavou z citróna, soľou, korením, koriandrom. Podávame posypané zmesou slnečnice a petržlenovej vňate. Slnečnicu môžete zľahka opražiť nasucho na panvici.
Mäso: Mäso premiešame so soľou. Vo vedľajšej miske vymiešame mlieko so žĺtkami a namrvíme do neho rožky. Všetko zmiešame spolu a pridáme postupne nakrájanú cibuľu, popučený cesnak, zeleninu a vňať. Zmes vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 35 – 40 minút. Podávame poliate kečupom s varenými zemiakmi alebo len tak s paradajkou a chlebom.

 

Večera

 

Slané palacinky

Potrebujeme
2 vajcia, 1 lyžicu oleja, 0,5 až 2 dl piva, 150 g hladkej múky, soľ, tuk na vyprážanie.
Na plnku: 150 až 200 g šunky alebo salámy, 150 g syra Niva, horčicu, múku, 2 vajcia a strúhanku na obaľovanie.

Postup
Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 až 15 minút stáť. Na rozohriatom tuku upečieme čo najtenšie palacinky. Na každú položíme plátok šunky, potrieme horčicou a posypeme strúhaným syrom. Palacinku stočíme a obalíme v trojobale – múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke, a vypražíme na rozohriatom tuku. Podávame so zemiakmi. Palacinky môžeme plniť rôznymi plnkami, napríklad vajíčkovou, hríbovou, pomletým mäsom opraženým na cibuľke.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár