Potrebujete:
- 1 stredne veľký batat
- 100 g bielej fazule, varenej
- 100g kelu
Ako na to:
Umyte a olúpte batat. Parte ho asi 20 minút a na posledných 5 minút pridajte aj kel. Keď je batat mäkký, rozmixujte ho aj s kelom a bielou fazuľou do hladka. V prípade potreby pridajte vodu.
Pri varení fazule môžete meniť vodu, aby sa zlikvidovali nafukujúce látky. Bruško dieťaťa nemusí byť ešte pripravené dobre tráviť strukoviny, preto pre lepšie trávenie môžete pri varení fazule pridať fenikel, koriander, kôpor alebo horčičné semienka.
Výživa:
Vit A, C, B5, niacín; K, Mg, Ca, Na, Fe, Cu, Se, Zn, bohaté na vlákninu a bielkoviny.
TIP: PRI VARENÍ STRUKOVÍN POUŽITE FENIKEL – POMÁHA MALÉMU BRUŠKU DOBRE TRÁVIŤ!