Tekvicové rizoto (od 8 mesiacov)

Videorecept od Rodinka.sk 0
Shutterstock

Potrebujete:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 250 ml ryže na rizoto
  • 150 ml čistej jablkovej šťavy
  • 0,5 l teplej vody
  • 225 g tekvicového pyré

Ako na to:

Zohrejte vodu. Olúpte a jemne nakrájajte cibuľu a cesnak.

V panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak a speňte jemne, až kým zmäkne. Pridajte ryžu a neprestaňte miešať.

Pridajte jablkovú šťavu a ďalej miešajte. Akonáhle sa jablkový džús vpije do ryže, pridajte jednu naberačku horúcej vody.

Keď už sa aj táto voda vpije do ryže, pridajte ďalšiu vodu. Vodu pridávajte vždy až potom, čo sa predošlá voda vstrebala do ryže.

Pozrite si videorecept:

Nakoniec pridajte tekvicové pyré. 

To pripravíte takto: Predhrejte rúru na 200 °C. Použite lyžicu a vydlabte z tekvice semienka a vláknité časti. Tekvicu pečte asi 35 -40 minút, pokiaľ nie je mäkká, keď do nej zapichnete vidličku.  Potom upečenú tekvicu rozmixujte v kuchynskom robote alebo ponorným mixérom na hladké pyré.

Výživa:

Vit A, C, B2, B6, E, K; Mn, K, Mg, Cu, aj vlákna.

TIP: SUŠENÉ TEKVICOVÉ SEMIAČKA SÚ VÝBORNÝM SNACKOM!

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár