Ponúkame vám 9 receptov na kaše, ktoré môžete vašim bábätkám podávať na večeru (alebo hocikedy inokedy 🙂
Sú jednoduché, ľahko sa pripravujú, ale hlavne nezaťažia bábätko náročným trávením, takže bude môcť pokojne spinkať.

1/ Kaša z ryžových vločiek s ovocím
Potrebujeme: 20 g ryžových vločiek, 100 ml vody, 1 čajovú lyžičku masla a obľúbené sezónne alebo suché ovocie (hrozienka, slivky, marhule)
Príprava: Ryžové vločky prelejeme vriacou vodou, vmiešame maslo, pridáme ovocie a všetko zmixujeme ručným mixérom.
Ak kašu pripravujeme so suchým ovocím, najprv ho nakrájame na malé kúsky, zalejeme horúcou vodou a necháme odstáť aspoň 10-15 minút.
2/ Ovocná kaša s kus-kusom
Potrebujeme: 2 lyžice kus-kusu, ¼ šálky vody, hruška alebo jablko
Príprava: Kus-kus zalejeme vriacou vodou, necháme 10 minút odpočívať, aby napučal a zmäkol. Potom doň zamiešame najemno nastrúhané ovocie.
3/ Jablková ovsená kaša
Potrebujeme: 2 lyžice jemných ovsených vločiek, ¼ šálky jablkovej šťavy, 1 nastrúhané jablko
Príprava: Ovsené vločky uvaríme v jablkovej šťave do mäkka, pred koncom varenia pridáme najemno nastrúhané jablko a už len krátko povaríme. Starším deťom môžeme dochutiť štipkou škorice.

4/ Ovocná kaša s amarantom
Potrebujeme: banán, jablko, šťavu z pomaranča, amarant
Príprava: Ovocie narežeme na malé kúsky, pomaranč odšťavíme. Amarant uvaríme podľa návodu a zmixujeme s ovocím a šťavou. Starším deťom môžeme dochutiť štipkou škorice.
5/ Pšenová kaša s medom (pre staršie deti)
Potrebujeme: 30 g pšena, 150 ml vody alebo mlieka, 1 čajovú lyžičku medu, vanilkovú arómu, štipku škorice
Príprava: Pšeno uvaríme vo vode alebo v mlieku domäkka. Keď trochu vychladne, pridáme med, vanilku a škoricu.
6/ Ovocná kaša s jogurtom
Potrebujeme: 1 banán, šálku malín alebo čučoriedok, 1 biely jogurt
Príprava: Všetko spolu zmixujeme.

7/ Banánovo-ryžová kaša
Potrebujeme: 2 lyžice ryžových vločiek, 100 ml mlieka (materského alebo dojčenského), ½ banánu
Príprava: Banán zmixujeme s mliekom ručným mixérom a do tejto zmesi vmiešame ryžové vločky. Pre lepšiu arómu môžeme kvapnúť aj prírodnú vanilkovú arómu.
8/ Banánovo-ovsená kaša
Potrebujeme: 2 lyžice jemných ovsených vločiek, 100 ml vody, banán, biely jogurt
Príprava: Vločky sparíme vriacou vodou. Zmixujeme s banánom a s bielym jogurtom (množstvo pridáme podľa chuti).
9/ Kaša z kukuričnej krupice
Potrebujeme: 20 g kukuričnej krupice, 100 ml vody, 1 najemno nastrúhané jablko alebo banán
Príprava: Do vriacej vody za stáleho miešania nasypeme kukuričnú krupicu a varíme 5 minút. Do jemne vychladnutej kaše zamiešame najemno nastrúhané jabĺčko (hrušku) alebo banán.
