Bude 2. ročník Dňa želaní opäť lámať rekord?

Soňa Rebrová 0

V sobotu, 24. septembra, sa v Bratislave bude konať 2.ročník Dňa želaní. Vlani toto zaujímavé podujatie pritiahlo takmer 10-tisíc ľudí. Každý si tak opäť bude môcť pustiť do neba svoje sny a niečo si pritom želať. 

Jedinou zmenou oproti vlaňajšku bude, že sa nebudú púšťať lampióny, ale balóny s lístočkom, na ktorý napíšete svoj sen. Hromadné púšťanie balónov sa na Slovensku konalo len raz, a to v Banskej Bystrici. Nad hlavy účastníkov sa vznieslo naraz 2013 farebne pomaľovaných balónov. Prekoná Bratislava tento rekord? 

Eurovea v sobotu večer

Deň želaní sa bude konať aj tento rok na nábreží obchodného centra Eurovea. Predaj balónov začne o 16.30 hod a skončí sa hromadným púšťaním balónov o 18.15 hod. Efekt hromadného pustenia balónov očarí deti rovnako ako tínedžerov či dospelákov. 

 

Deň želaní organizuje nezisková organizácia ŽELAJ SI, ktorá už piaty rok plní sny dlhodobo chorých a zomierajúcích detí. Deti najčastejšie žiadajú o niečo, čo im urobí radosť: tento rok ŽELAJ SI napríklad vybavilo stretnutie s pápežom, výlet do New Yorku, výlet na Lomnický Štít, premenu chorej dievčiny zo škaredého káčatka na krásavicu, zakúpilo množstvo hračiek, domčekov na hranie, DVD prehrávačov a podobne. Výťažok zo Dňa želaní pôjde na splnenie snov detí, ktoré o splnenie sna požiadajú v rokoch 2011 a 2012.

Prečo práve sny? Pretože sny sú našou dôležitou súčasťou, sprevádzajú nás po celý život. Snívame o tom, čo dosiahneme, snívame, kým sa staneme. Snívame, čo všetko ešte budeme môcť zažiť, kam ísť,“ hovorí predsedníčka ŽELAJ SI Soňa Rebrová a dodáva: „Deťom sa snaží tieto sny choroba vziať. A my im chceme dokázať, že snívať sa dá, že aj ony ešte môžu zažiť to, po čom snívajú a ich ich život nezostal len za nemocničnými múrmi.“ V ŽELAJ SI dúfajú, že ak deti uveria, že sa im môže splniť tajný sen, jedného dňa sa im môže splniť aj ten najväčší sen – vyzdravieť.

Na predaj sú pripravené 3000 balónov. Vaše priania upevnené na balónoch poletia až do neba. Viac info o ŽELAJ SI a snoch detí, ktoré už splnili, alebo na splnenie ešte len čakajú, nájdete na www.zelajsi.sk

Koho na akcii uvidíme

Na akcii bez nároku na honorár vystúpia Miro Jaroš, Mária Čírová, čerstvý ženáč Thomas Puskailer a Misha. Deň želaní odmoderuje populárny spevák Miro Jaroš. Každý, kto si kúpi balónik, sa automaticky zapojí do zlosovanie o víkendový pobyt v penzióne Motýľ na Liptove či let balónom!

 

Svoju účasť môžete potvrdiť na https://www.facebook.com/event.php?eid=217950774919350, aby organizátori vedeli, koľko balónov si majú na podujatie pripraviť. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár