Cesnaková bageta so zeleninovou ihlou

0

Počet porcií: 4

Doba prípravy: 45 minút

Náročnosť: 1

 

Suroviny:

2 červené cibule

12 cherry paradajky

12 plátkov parmskej šunky alebo chudšej anglickej slaniny

12 menších šampiňónov

olivový olej

vetvička tymiánu

4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann´s s hubami

1 dlhá francúzska bageta

2 strúčiky cesnaku

hrsť nasekanej petržlenovej vňate

 

Príprava:

Cibuľu nakrájame na osminky, paradajky obalíme do plátkov šunky alebo slaniny. Na ihly striedavo napichneme cibuľu, celé šampiňóny a paradajky, potrieme olejem, posypeme tymiánom a na plechu vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme do zlatista pri 190 °C  8 až 10 minút. Upečené ihly pokvapkáme Tatárskou omáčkou Hellmann´s s hubami.

 

Bagetu pozdĺžne rozkrojíme a prekrojíme na polovicu (budeme mať 4 kusy), priložíme v druhej polovici pečenia na plech k ihlám a opečieme z oboch strán do zlatista. Po vytiahnutí z rúry ich potrieme olejom zmiešaným s lisovaným cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár