Počet porcií: 4
Doba prípravy: 45 minút
Náročnosť: 1
Suroviny:
2 červené cibule
12 cherry paradajky
12 plátkov parmskej šunky alebo chudšej anglickej slaniny
12 menších šampiňónov
olivový olej
vetvička tymiánu
4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann´s s hubami
1 dlhá francúzska bageta
2 strúčiky cesnaku
hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Príprava:
Cibuľu nakrájame na osminky, paradajky obalíme do plátkov šunky alebo slaniny. Na ihly striedavo napichneme cibuľu, celé šampiňóny a paradajky, potrieme olejem, posypeme tymiánom a na plechu vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme do zlatista pri 190 °C 8 až 10 minút. Upečené ihly pokvapkáme Tatárskou omáčkou Hellmann´s s hubami.
Bagetu pozdĺžne rozkrojíme a prekrojíme na polovicu (budeme mať 4 kusy), priložíme v druhej polovici pečenia na plech k ihlám a opečieme z oboch strán do zlatista. Po vytiahnutí z rúry ich potrieme olejom zmiešaným s lisovaným cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou.