Crème brûlée a domáce čokobonbóny

TS 0

Vanilkové crème brulée s jablkovým pyré

Na prípravu potrebujeme:

8 vajec, 250g kryštálového cukru,1 polievková lyžica 33% smotany, semienka z vanilky, hnedý cukor

Pyré: 5 veľkých zelených jabĺk, citrónová šťava, cukor, šumivé víno Hubert de Luxe

Postup:

8 vajec vyšľaháme s 250 g kryštálového cukru, pridáme 1 lyžicu 33% smotany, vmiešame semienka z vanilky a precedíme. Zmes vlejeme do foriem, ponorených do vodného kúpeľa a pečieme pri teplote 120°C až kým hmota nestuhne. Vychladíme. Vyklopíme z formy, posypeme hnedým cukrom a opálime dokým cukor neskaramelizuje.

Pyré: zelené jablká bez šupiek a jadra uvaríme, precedíme a rozmixujeme, pridáme trochu cukru a citrónovej šťavy. Servírujeme s aromatickým Hubert de Luxe.

Domáce čokoládové cukríky z belgickej čokolády

Na prípravu potrebujeme:

veľké čokolády (množstvo podľa potreby), plnky podľa chuti (orechy, džem, nugát, marcipán, atď.), Karpatské Brandy Špecial V.S.O.P.

Postup:

Rozpustíme čokoládu, polovicou z nej potrieme formu (podľa ľubovôle) a dáme vychladiť. Plníme náplňami podľa chuti, zrovnáme a vrch opäť potrieme čokoládou, vychladíme a vyklopíme. Nakrájame na rôzne tvary. Ako digestív podávajte Karpartské Brandy Špecial. V kombinácii s čokoládou vytvorí jedinečný dezert, na ktorom si určite pochutnajú aj páni.

Tieto recepty boli zostavené a pripravené šéfkuchárom roka 2008 a 2009 Jaroslavom Židekom z reštaurácii Camouflage restaurant, Flowers restaurant & wine bar a Lancia cafe.  

fotoTS

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár