Už od včera som sa tešila na mega šampióny, ako si ich zapečiem s baklažánom, cukinou, hokaidom a syrom a budem mať pocit, že túto sobotu fakt zdravo žijem.
A vediem k tomu aj moju rodinu.
foto: Ingimage/ Znázorňuje strašne zdravé jedlo Toto gastroželanie som si splnila už o 11:30 – mňam, zdravá, gratinovaná. Akože inšpirované týmto receptom, len som viac ako polovicu vecí nemala a zasa pridala iné.
Puberťák č. 3 ale ohŕňal nosom, chrúmajúc v tomto čase svoje ranné granule s mliekom. Že dúfa, že na obed bude niečo normálne.
Tak som ako dobrá – víkendová matka, rešpektujúca jedinečnosť každého dieťaťa, nasekala zemiaky, cibulu, a zmes – čo chladnička dala, poukladala na plech a honosne nazvala “ francúzskymi zemiakmi” .
Tie sa ale piekli v tom novom hrnci na pečenie podozrivo dlho,
tak som si z dlhej chvíle zamiesila na tortu. Veď, nebudem tu podaromnnici postávať, možno len korpus spravím, budeme mat keksík ku káve.
Ale prehadzujúc pekáč zemiakov hore dole trúbou, … tak som tú tortu medzitým dokončila. (zasa som nemala Mascarpone, asi sa to rozplajzne, ako minule Saši).
Lenže čo spravíte, keď vám z jednoho koláča zostanú bielky? Čo ich zahodím?
Tak som si mixla cukor, kokos, bielky… a sušila v rúre kokosové pusinky. Nie, nie tieto na obrázku. To je len ilustračný. Ešte aby som to fotila s tými umazanými rukami?! Dohodnime sa, že fotografia verne zobrazuje moje pusinky tak od polovice každého koláča vyššie.
Lenže zasa bolo treba stáť v kuchyni, do frasa – tak budem efektívna.
Uvarím si hovädziu polievku k zajtreku (ako naša Kaplnská babka zvykli).
Nahádžem hovädzie mäsko a zeleninu do hrnca, cvak, cvak, podtlakáč si odfukuje …
Dobra fotka, že? Nie, dnes mi to TEFAL nezaplatil Že aká ja som ale gazdinka, takto na sobotu.
Ale aj tie bielkové pusinky sa sušili dlhšie, ako som myslela, … veď nebudem tu len tak podaromnici.
Včera mala Barborka Pružincová zasa ten skvelý šalát . No čo som ja horšia? Vytiahnem pár mrkví zo záhrady, použijem dieťa na strúhanie, a už miešam s kyslou kapustou a smotanou, veď – môžeme mať na večeru niečo zdravé – šalátové.
Medzitým sa zotmelo. A nevdojak počujem zasa nejaký ten mutujúci hlas, ktorý neznáša zeleninu. Budeme mať niečo na večeru?
Torta v chladničke, pusinky v rúre, šalát neje, francuzáky zmizli už na obed…
Ja mu nemám čo dať jesť? Vytiahnem z odfufňaného hrnca nedelnej polievky hovädzie mäso. Nakrájam ho tak, aby sa tvárilo, že len pre túto chvílu sa narodilo, do malého hrnčeka mlieko, syr, sup šup bešamel, kôpor a tak… a strkám ruku do útrob chladničky šmátrajúc po polovici knedle, ktorá by tam mala byť ešte od stredy. Úspešne.
Foto: Ingimage. Rozumej- hovädzie mäso. A tak na večeru podávam hovädzie varené zahalené kôprovou omáčkou s knedlou.
Ešte niekto mi dnes povie, že chce niečo JESŤ!!!
Loading...
Tá kaplnská babka ma dostala