Tretí pobyt reumatikov z celého Slovenska v Dudinciach

Tatiana Kapustová 0
Reumatici

Tretí júlový týždeň patril deťom a ich rodičom postihnutým reumatickým ochorením. Pre účastníkov rekondično-integračného pobytu bol pripravený bohatý program spojený s množstvom blahodárnych procedúr. Nechýbali aj odborné prednášky MUDr. Eleny Koškovej, CSc. na tému Reumatické choroby v detskom veku a Biologická liečba. Nasledujúci deň PhDr. Pavla Nôtová, CSc. – klinická psychologička z centra PRO BIOS Bratislava prednášala na tému „Odbúravanie komunikačných bariér“, to znamená, ako zlepšiť komunikáciu medzi pacientom a lekárom, medzi lekárom a rodičmi, medzi rodičmi a deťmi.

K spestreniu pobytu prispelo štvrtkové popoludnie strávené na Ranči u Bobiho, 40 km vzdialeného od Dudiniec. Pre deti postihnuté reumou to bol neopísateľný zážitok. Nakoľko samotný ranč má v stajni 11 koní, bolo možné previesť sa na nich ako aj na koči okolo celého areálu. Deti s rodičmi si zahrali plážový volejbal, niektorých zaujali kolky ako aj minigolfové ihrisko. Večer zakončili večerou v rančovskom štýle.

Nasledujúci deň bol za účasti šaša Maroša tým najemotívnejším. Deti (2 rokov – 12 rokov) sa samy zapojili a hrali so šašom v jeho Cirkuse. Aby sa vcítili do role pomocníka čo najlepšie, každé dieťa dostalo klaunský nos a super vlasy. K ich fantastickému dotvoreniu pomohla aj vynikajúca „umelkyňa“, ako sa sama nazývala. Tá svojou profesionálnou zručnosťou deťom kreslila tie najzaujímavejšie motívy na tváričky, ktoré sa deťom veľmi páčili.

Rozšantený úsmev detí a ich rodičov bol toho dôkazom. Samotná skupina si spomedzi seba vymyslela aj rad ocenení. Počas týždňového pobytu si rodiny medzi sebou pomáhali, tým menej pohyblivým, a boli si tak navzájom nápomocní. Preto v predvečer ukončenia sa udeľovali ceny za naj mamu, naj otca, naj chlapec a naj dievča.

Už teraz sa skupina teší na ďalší, v poradí už 4. ročník rekondično-integračného pobytu sekcie Kĺbik. Necháme sa prekvapiť, kde to bude…

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár