Denné menu č.161

0

Raňajky

 

Jablkový závin

Potrebujeme
400 g lístkového cesta, 4 väčšie jablká, 4 škoricové cukre.

Postup
Lístkové cesto vyvaľkáme a naň položíme na hrubom strúhadle nastrúhané jablká. Posypeme cukrom. Stočíme do závinu a preložíme na papierom vyložený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút. Pred pečením nezabudnite potrieť povrch rozpusteným maslom. Po upečení posypeme práškovým cukrom. Podávame s mliekom.

 

Obed

 

Mäsová polievka a bryndzové halušky

Potrebujeme
Na polievku: 200 g bravčového pliecka, 150 g zemiakov, soľ, nakrájaná bazalka, mleté čierne korenie
Na halušky: 500 g zemiakov, 300 g hl. múky T650, 250 g bryndze, 1 čaj. lyžička soli, 100 g prerastenej údenej slaniny

Postup
Polievka: Mäso nakrájame na malé kúsky aopečieme prudko na oleji. Zalejeme vodou. Podusíme asi pol hodiny. Pridáme zemiaky, vodu, soľ, korenie a bazalku. Uvaríme ešte asi pol hodinu.
Halušky: Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ, múku a dobre vymiesime. Do slanej vriacej vody nahádžeme z lopárika halušky alemo použijeme sitko na halušky. Vyvarené halušky zmiešame s bryndzou a polejeme opraženou slaninkou.

 

Večera

 

Špagety

Potrebujeme
400 g šagiet, kečup, nastrúhaný syr

Postup
Špagety uvaríme podľa návodu. Rozdelíme na taniere, polejeme kečupom a posypeme syrom. Podávame s pomarančovým džúsom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár