
Raňajky
Bryndzová nátierka
Potrebujeme
200 g bryndze, 2 pol. lyžice masla, 1 pol. lyžica bieleho jogurtu, 1 čaj. lyžička mletej červenej papriky.Postup
Všetko spolu vymiešame. Podávame natreté na rozpolených žemliach zo včerajšej večere.

Obed
Šampiňónová polievka a morčacie s ryžou.
Potrebujeme
Na polievku: 200 g mrazených šampiňónov, 50 g masla, 30 g majzeny, 100 ml smotany na varenie, soľ, mleté biele korenie.
Na mäso: 600 g morčacích pŕs, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 200 g hlivy, soľ, mleté biele korenie.Postup
Polievka: Šampiňóny krátko prudko orestujeme na masle. Zalejeme vodou a varíme asi 5 minút. Osolíme a okoreníme. Vmiešame smotanu s majzenou a necháme prevrieť asi 2 – 3 minúty.
Mäso: Mäso nakrájame na rezance. Premiešame ho so soľou a korením. Orestujeme na panvici spolu s na kolieska nakrájanou cibuľou. Pridáme nakrájanú hlivu. Podlejeme asi 1 dl vody a necháme dusiť pod pokrievkou asi pol hodiny. Podávame s ryžou.

Večera
Smotanové trhance
Potrebujeme
200 g hrubej múky, 100 g hladkej múky T650, 2 dl vody, 1 mokka kávová lyžička soliPostup
Všetko zmiešame. Z cesta natrháme približne rovnaké kúsky, ktoré potom vyvaríme v slanej vode. Podávame poliate bielym jogurtom. Pri dospelých môžeme pridať aj opraženú slaninku.
