Raňajky
Marhuľový koktejl a chlieb so syrom
Potrebujeme
Na koktejl: 1 liter prevareného vychladnutého mlieka, 4 pol. lyžice marhuľového džemu.
Na chlieb: 6 krajcov chleba, 6 trojuholníčkov taveného syraPostup
Koktejl: Všetko spolu vymixujeme a podávame spolu vo vysokých pohároch so širokou slamkou.
Chlieb: Krajce chleba natrieme syrom.
Obed
Cibuľačka a kura na karí
Potrebujeme
Na polievku: Na polievku: 6dl vody, 2 cibule, 1 pol. lyžica detskej krupice, 1 pol. lyžica masla, 1 žĺtok, soľ, malá mrkva nastrúhaná na jemnom strúhadle.
Na kura: 4 kuracie stehná, 1 čaj. soli, 2 čaj. lyžičky karí, 1 dl kyslej smotany, soľ, 1 pol. lyžica detskej krupice.Postup
Polievka: Cibuľu nakrájame na štvrťky a uvaríme vo vode pod pokrievkou asi pol hodinu. Rozmixujeme a precedíme cez sitko do zápražky z masla a detskej krupice. Nasypeme nastrúhanú mrkvu a vmiešame vyšľahaný žĺtok. Necháme prevrieť asi 5 minút za miešania.
Kura: Detskú krupicu vymiešame so soľou. Stehná obalíme v zmesi. Prudko ich opražíme z oboch strán na oleji, podlejeme asi 500 ml vriacej vody a dusíme pod pokrievkou asi 30 minút. Medzi tým si vymiešame smotanu s karí korením. Mäso vyberieme a miešame do vývaru smotanu. Vrátime kura späť a varíme odokryté asi 10 – 15 minút. Podávame s kolienkami alebo inou cestovinou.
Večera
Zemiakový šalát
Potrebujeme
500 g uvarených zemiakov, 2 sladkokyslé uhorky, 100 g zeleru, 125 ml bieleho vína, 3 vajíčka na tvrdo, 1 čaj. lyžička cukru, 1/2 čaj. lyžičky mletého čierneho korenia, 2 stredne veľké cibule, 2 pol. lyžice sekanej petržlenovej vňate, 1 1/2 lyžičky soli, 4 pol. lyžice oleja.Postup
Zemiaky nakrájame na stĺpiky, vajíčka na osminky. Cibuľu zalejem vínom a krátko povaríme. Zeler nastrúhame na hrubom strúhadle a uvaríme v troche vody(prípadne vývaru) asi 5 minút. Potom v mise zmiešame zemiaky, vajíčka a scedený zeler. Primiešame cibuľu s vínom, olej, cukor, soľ, petržlenovu vňať, korenie. Necháme postáť asi pol hodinu a podávame vychladené.