Denné menu č.14

0

Raňajky

 

Vajíčková nátierka

Potrebujeme
4 vajcia, 2 lyžice tatárskej omáčky (alebo ochutenej majonézy), 100 g rastlinného nátierkového masla, 1 nastrúhaná cibuľa, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.

Postup
Vajcia uvaríme natvrdo. Žĺtka vyberieme, vidličkou rozotrieme a dáme do nádoby. Pridáme nátierkové maslo, nastrúhanú cibuľu, majonézu, trochu mletého korenia a podľa chuti soľ. Všetko dôkladne premiešame, čím nám vznikne hladká nátierka. Nátierku natierame na chlieb, rožok alebo sendvič. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanými bielkami z natvrdo uvarených vajec.

 

Obed

 

Kapustová polievka a kuracie stehná

Potrebujeme
Na polievku: 400 g hlávkovej kapusty, 4 lyžice paradajkového pretlaku, 50 g masti, 40 g hladkej múky, 1200 ml vody, masox, ocot, cukor, muškátový kvet, mletá rasca, mleté čierne korenie, soľ
Na mäso: 4 kuracie stehná, soľ, mletá červená paprika, 2 polievkové lyžice masla

Postup
Polievka: Kapustu zbavíme hlúbových častí, nakrájame na tenké rezance a opražíme na masti spolu s mletou rascou. Pridáme muškátový kvet a mleté čierne korenie. Poprášime múkou, podlejeme trochou vody a podusíme. Keď je kapusta takmer mäkká, dolejeme zvyšok vody, pridáme masox, paradajkový pretlak a dovaríme. Dochutíme octom, cukrom a soľou.
Mäso: Stehná osolíme a opaprikujeme zo všetkých strán a položíme na pekáč. Polejeme rozpusteným maslom a podlejeme vodou. Pečieme pri 180°C asi 40 minút. Potom necháme dôjsť v rúre.
Podávame s varenou ryžou.

 

Večera

 

Palacinky s bryndzou

Potrebujeme
4dl mlieka, 1 žĺtok, 1 vajce, 200g hladkej múky, soľ, olej

Postup
V mlieku rozšľaháme žĺtok, celé vajce a soľ. Pridáme múku a vymiešame hladké cesto alebo podľa návodu spracujeme palacinky z prášku. Na rozohriatej panvici cesto na tenko rozlievame a pečieme palacinky. Hotové naplníme plnkou.
Plnka: 250g bryndze, 1 dl pochúťkovej smotany, 1 žĺtok, posekaný kôpor, kúsok masla a soľ. Vymiešame.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár