Denné menu č.159

0

Raňajky

 

Redkvičková nátierka

Potrebujeme
50 g masla, 100 g tvarohu, 1 pol. lyžica smotany, soľ, 10 redkvičiek.

Postup
Redkvičky nastrúhame na jemno a premiešame s ostatnými surovinami. Necháme postáť asi 15 minút. Potom podávame na celozrnnom pečive spolu sbielou kávou.

 

Obed

 

Polievka z taveného syra a kura na soli

Potrebujeme
Na polievku: 2 trojuholníky taveného syra, 1 rožok, 1 liter vývaru, 2 pol. lyžice pažítky.
Na kura: 1200 gramové kura, 500 g soli, 150 g masla.

Postup
Polievka: Syr a nakrájaný rožok vložíme do vývaru. Podusíme asi 10 minút. Potom rozmixujeme. Necháme prejsť varom a pridáme pažítku.
Kura: Dno pekáča vysypeme soľou. Položíme naň rozpolené kura. Poukladáme na kura kúsky masla. Prikryjeme. Pečieme pri 180°C asi 40 minút. Potom odokryjeme a podlejeme asi 1 dl vody. Popolievame ho a pečieme ešte asi pol hodiny. Podávame s dusenou zeleninou.

 

Večera

 

Cestoviny s jahodami

Potrebujeme
300 g cestovín, 300 ml jahodového jogurtu, 150 g jahôd, 1 pol. lyžica práškového cukru.

Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu v mierne osolenej vode. Jahody si nakrájame a premiešame s cukrom, aby pustili trochu šťavy. Jahody zmiešame s jogurom. Cestoviny rozdelíme na štyri taniere a polejeme jogurtovou zmesou.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár