Raňajky
Jahodová nátierka
Potrebujeme
250 g tvarohu, 100 g jahôd, 1 pol. lyžica jahodového džemu, 50 g práškového cukru.Postup
Všetko spolu vymixujeme. Podávame na bielom pečive spolu s mliekom.
Obed
Cibuľačka a bravčové na paprikách
Potrebujeme
Na polievku: 6 dl vody, 2 cibule, 1 pol. lyžica detskej krupice, 1 pol. lyžica malsa, 1 žĺtok, malá mrkva nastrúhaná na jemnom strúhadle.
Na mäso: 300 g bravčového pliecka, 2 papriky, 1 cibuľa, soľ, rasca, olej, 1 zemiak.Postup
Polievka: Cibuľu nakrájame na štvrťky a necháme variť asi pol hodiny. Rozmixujeme a precedíme do teplej zápražky z masla, detskej krupice a mrkvy. Poriadne rozmiešame a necháme variť asi 5 miút. Podávame s bielym pečivom.
Mäso: Mäso nakrájame na rezne. Opečieme na oleji z oboch strán. Pridáme papriku nakrájanú na kolieska (bez zeleného vršku, ale trochu jadierok necháme), cibuľu na kolieska, zemiaky na kúsky. Podlejeme trochou vody a dusíme asi 40 minút. Mäso vyberieme a zvyšok osolíme a rozmixujeme. Mäso vrátime späť. Podávame s tmavým chlebom.
Večera
Hermelínova nátierka
Potrebujeme
2 krabičky Hermelínu, 150 g bravčovej (alebo hydinovej šunky), 4 natvrdo uvarené vajcia, 4 lyžice tatárskej omáčky, 4 lyžice jogurtu, 100 g nátierkového masla, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, soľ.Postup
Do pripravenej nádoby na vymiešanie nátierky dáme na hrubom strúhadle nastrúhaný Hermelín, maslo, šunku pomletú na mäsovom mlynčeku, nastrúhané vajíčka, tatársku omáčku, jogurt a podľa chuti soľ. Všetko zľahka premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb alebo pečivo. Môžeme posypať pažítkou alebo petržlénovou vňaťou.