Raňajky
Nivové taštičky
Potrebujeme
Cibuľa, 200 g Nivy, 500 g lístkového cesta, 2 pol. lyžice oleja.Postup
Na oleji opečieme cibuľu nakrájanú na drobno. Pridáme rozmrvenú Nivu a miešame, kým sa Niva nerozpustí. Lístkové cesto vyvaľkáme a rozrežeme na štvorce. Štvorce potrieme vychladnutou zmesou a prehneme do trojuholníka. Položíme na papier na pečenie a upečieme do zlatova vo vyhriatej rúre pri 200°C.
Obed
Fazuľkový guláš a kakaové gule
Potrebujeme
Na polievku: 400 g zelených fazulových strukov, 400 g nakrájaných morčacích pŕs, 1 pol. lyžica bazalky, 2 cibule, 4 zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, petržlénová vňať, olej.
Na gule: 1 liter mlieka, 12 vajíčok, 2 čaj. lyžičky kr. cukru, polohrubá múka, kakao.Postup
Polievka: Na oleji speníme cibuľu. Pridáme mäso a fazuľu, pretlačený cesnak, okoreníme a osolíme. Posypeme bazalkou a zalejeme vodou. Prikryté dusíme asi 15 minút. Pridáme nakrájané zemiaky a vodu. A dusíme zase asi 15 minút. Nakoniec posypeme petržlénovou vňaťou.
Gule: Mlieko s cukrom necháme zovrieť v hrnci na mlieko. Pomaly za stáleho miešania vsypeme múku až vznikne hustá hmota. Túto necháme vychladnúť (ak môžete aj 12 hodín). Do studenej hmoty zamiesime vajíčka. Pomocou lyžice vykrojíme kus a urobíme gule. Tie vysmážame v rozpálenom tuku. Ešte horúce obaľujeme v kakau. Podávame s pomarančovým džúsom.
Večera
Jahodová limonáda a chlieb s maslom
Potrebujeme
500 g jahôd, 400 ml ananásovej šťavy, 4 pol. lyžice medu, 4 čaj. lyžičky citrónovej šťavy, 200 ml Bonaquy.Postup
Všetko vymixujeme a nalejeme do vysokých pohárov. Podávame so slamkou. Chlieb pripravíme podľa chuti.