Raňajky
Hrozienkova ryža
Potrebujeme
120 g ryže, 320g hrozienok, 240 ml mlieka, ovocná šťavaPostup
Ryžu umyjeme pod tečúcou vodou a pridáme mlieko s umytými hrozienkami. Všetko dobre premiešame a dáme variť asi na 25 minút pod pokrievkou. Udusené vyberieme, pomiešame vidličkou a na tanieri polejeme odšťaveným ovocím.
Obed
Paradajková polievka a bravčové na hrášku
Potrebujeme
Na polievku: 6 paradajok, 2 pol. lyžica bieleho jogurtu, 2 pol. lyžica detskej krupice, 5 dl vody, 3 čajové lyžičky kr. cukru.
Na bravčové na hrášku: asi 300 g nakrájaného chudého bravčového mäsa (krátke kare), 3 polievkové lyžice čerstvého hrachu, 200 g tarhone, 1 polievková lyžica masla, soľPostup
Polievka: Paradajky rozvaríme vo vode asi 45 minút. Scedíme cez sitko a zmiešame s ostatnými surovinami. Necháme prevrieť asi 3 minúty.
Bravčové na hrášku: Mäso dáme variť pod pokrievkou asi na na hodinu. Potom pridáme hrach a dovaríme asi 5 minút bez pokrievky. Medzitým si opečieme tarhoňu na masle do hneda a osolíme a zalejeme vodou asi 2 cm nad povrch, zmiernime plyn a keď je už voda odparená z povrchu, zakryjeme pokrievkou, plyn vypneme a necháme dôjsť. Mäso zlejeme a podávame s tarhoňou, poliate trochou vývaru.
Večera
Syrové rožteky
Potrebujeme
3 kusy syrokrému, 180 g hladkej múky, 180 g masla, soľ, 1 žĺtokPostup
Zmiešame syrokrém s múkou a maslom. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme rožky ktoré ukladáme na plech. Potrieme žĺtkom, posolíme. Pečieme do ružova pri 180°C. Podávame s ovocným čajom.