Denné menu č.189

0

Raňajky

 

Jahodová polievka na studeno

Potrebujeme
300g jahôd, 4 dl prevareného vychladnutého mlieka, 1 polievková lyžica kr. cukru, pár kvapiek citrónu

Postup
Jahody rozmixujeme s mliekom. Pridáme cukor a citrón. Môžeme podávať s piškótami alebo s nakolieska nakrájaným rožkom.

 

Obed

 

Žihľavová polievka a bravčové na paradajkách

Potrebujeme
Na polievku: 20 mladých žihľavových lístkov (nie stopky), 2 polievkové lyžice masla (ja používam VETO), medzi prsty sóda bikarbónu, 1 strúčik cesnaku, 1 žemľa, soľ, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu.
Na mäso: 200 g chudého bravčového mäsa, 150 g paradajok, soľ, olej

Postup
Polievka: Na rozpustenom masle orestujeme žihľavové lístky umyté a dobre odkvapkané so sódou bikarbónou. Prihodíme očistený strúčik cesnaku, soľ a zalejeme vodou. Do zmesi potom polámeme žemľu z predošlého dňa a podusíme pod pokrievkou asi 5 minút. Rozmixujeme a vmiešame biely jogurt. Znova necháme prevrieť.
Mäso: Mäso nakrájané na malé kúsky opečieme na oleji a udusíme asi pol hodiny. Primiešame na štvrťky nakrájané paradajky a ešte podusíme asi pol hodiny. Na konci posolíme. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Večera

 

Tvarohové guľky

Potrebujeme
300g tvarohu, 3 pol. Lyžice krupice, 3 vajcia, soľ, strúhanka, 250g pochúťkovej smotany, trochu medu, vanilkový cukor

Postup
Zmiešame tvaroh s vajíčkami. Pridáme krupicu, soľ a dobre spolu premiešame, Z cesta vytvarujeme guľky, ktoré varíme vo vriacej vode asi 5 minút. Vyberieme ich z vody a hneď obaľujeme v strúhanke, ktorú sme opiekli na panvici. Hotové guľky prelejeme smotanovou omáčkou (zohrejeme smotanu a zmiešame s medom a vanilkovým cukrom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár