
Raňajky
Bryndzové pagáčiky
Potrebujeme
350g hl.múky, soľ, 100g masla, 150g bryndze, 3lyžice kyslej smotany, 10g droždia, 1 vajcePostup
K múke pridáme tuk, bryndzu, v smotane rozmiešané droždie a vajce. Všetko spolu zamiesyme, dobre vypracujeme a necháme 2 hodiny odpočívať. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5cm. Povykrajujeme pagáčiky, poukladáme na plech,necháme chvíľu postáť. Potrieme žítkom a v dobre vyhriatej rúre upečieme.

Obed
Hŕstková polievka a lekvárové perky
Potrebujeme
Na polievku: Hrsť: strakatej fazule, poleného hrachu, šošovice, menšia cibuľa, väčšia mrkva, pol. lyžica hladkej múky, 2 väčšie zemiaky, soľ.
Na perky: 300 g hrubej múky, 1 vajce, 2 dl vody, štipka soli, hustý lekvár na plnkuPostup
Polievka: Fazuľu, hrach a šošovicu necháme napučať vo vode (každé zvlášť) asi hodinu. Potom každé zlejeme z vody a nasypeme do hrnca. Zalejeme čerstvou vodou a varíme asi hodinu. Pridáme soľ a nakrájané zemiaky. Na panvici na troche oleja opečieme na drobno nakrájanú cibuľu s mrkvou a poprášime hladkou múkou. Za stáleho miešania vlejeme do polievky. Ešte povaríme asi štvrťhodiny, aby zmäkla mrkva.
Perky: Múku, vajce, vodu a štipku soli zmiešame. Necháme chvíľu (asi 15 minút) postáť. Potom vyvaľkáme a vykrojíme štvorčeky, ktoré plníme lekvárom. Vyvárame vo vode Podávame posypané kakaom, alebo tvarohom.

Večera
Falošná treska
Potrebujeme
250 g tvarohu, 3 vajíčka uvarené na tvrdo, 1 karotku, 3 sladko-kyslé uhorky, 1 cibuľa, soľ, horčica, 3 polievkové lyžice tatarskej omáčkyPostup
Vajíčka a cibuľu pokrájame, uhorky a mrkvu postrúhame. Pridáme tvaroh, korenie soľ, majonézu a premiešame. Podávame na hrianke.
