
Raňajky
Ovocný šalát
Potrebujeme
100 ml ananásového džúsu, 4 kúsky ananásu, 8 veľkých jahôd, asi 10 cm banánu, 2 pol. lyžica medu, 6 pol. lyžice bieleho jogurtu.Postup
Ananás, jahody a banán nakrájame na kúsky. Polejeme zmiešaným medom s jogurtom a ananásovým džúsom. Podávame v miske s dvoma dlhými piškótami a lyžičkou.

Obed
Hŕstkova polievka a rožky
Potrebujeme
Na polievku: Hrsť: strakatej fazule, poleného hrachu, šošovice, nakrájaného údeného hovädzieho mäsamenšia cibuľa, väčšia mrkva, pol. lyžica hladkej múky, 2 väčšie zemiaky, bobkový list, soľ.
Na rožky: 750g hladkej múky špeciál, 3 lyžičky soli, 1 lyžička zázvoru, 2 polievkové lyžice oleja, 1 žĺtok, 10 plátkov syra, 2 dl vody, polovica čerstvého droždiaPostup
Polievka: Fazuľu, hrach a šošovicu necháme napučať vo vode (každé zvlášť) asi hodinu. Potom každé zlejeme z vody a nasypeme do hrnca, kde pridáme asj kúsky mäsa. Zalejeme čerstvou vodou a varíme asi hodinu. Pridáme soľ, bobkový list a nakrájané zemiaky. Na panvici na troche oleja opečieme na drobno nakrájanú cibuľu s mrkvou a poprášime hladkou múkou. Za stáleho miešania vlejeme do polievky. Ešte povaríme asi štvrťhodiny.
Rožky: Suroviny zmiešame a necháme cesto vykysnúť. Potom rozvaľkáme, rozkrájame na štvorce väčsie ako plátok syra a stočíme so syrom vo vnútri. Vrch potrieme slanou vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút.

Večera
Cesnaková nátierka
Potrebujeme
300g Eidamskej tehly, 3 strúčky cesnaku, 3 lyžice mtatarskej omáčky, 1 lyžica bieleho jogurtuPostup
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, prepučíme očistený cesnak a pridáme majonézu, jogurt. Na koniec všetko dobre premiešame. Najlepšie chutí s čiernym chlebom.
