Raňajky
Šalát z fazuľových strukov
Potrebujeme
pohár sterilizovaných fazuľových strukov, 3 – 4 strúčiky cesnaku, soľ, 1 pol. lyžica octu, 3 pol. lyžice oleja.Postup
Zlejeme pohár sterilizovaných fazuľových strukov, primiešame pretlačené strúčiky cesnaku, soľ, ocot a olej. Necháme postáť v chlade Z večera do rána (stačí aj tri hodiny). Podávame s rožkom.
Obed
Perkelt
Potrebujeme
6 horných kuracích stehien, 3 paradajky, 1 paprika, 2 čajové lyžičky mletej červenej papriky, soľ, 400 g cestovín (kolienka), 4 pol. lyžice olejaPostup
Stehná prudko opečieme na oleji z každej strany, Vyberieme a dáme dole kožu. Do výpeku vmiešame mletú papriku, nakrájané paradajky a nakrájanú papriku. Stehná si osolíme a vrátime do hrnca. Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi hodinu. Medzitým si uvaríme kolienka podľa návodu na balení. Stehná s kolienkami podávame poliate vývarom.
Večera
Pečené banány
Potrebujeme
6 kusov banánov, 6 čajových lyžiek pomarančovej šťavy, 100 g masla, 200 g kokosovej múčkyPostup
Olúpeme banány, každý pokvapkáme jednou lyžičkou citrónovej šťavy, ponatierame rozpusteným maslom a obalíme v kokosovej múčke. Na plech položíme alobal a banány. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 2 – minúty.