Raňajky
Lekvárové šatôčky
Potrebujeme
1 balenie lístkového cesta, 1 vajce, 250 g tuhého lekvárPostup
Lístkové cesto rozvaľkáme, rozrežeme na malé štvorce, ktoré naplníme lekvárom. Zvinieme ich do šatôčky, položíme na mierne maslom vytretý plech, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút.
Obed
Plnený bosniak
Potrebujeme
4 bosniaky, 200 g póru, 150 g kuracích pŕs, 2 pol. lyžice bieleho jogurtu, soľ, mleté biele korenie, 8 plátkov syra (ako na chlebíky), 1 väčší zemiak.Postup
Pór nakrájame na kolieska, zalejeme vodou, osolíme a okoreníme. Necháme variť asi 15 minút spolu s nakrájaným zemiakom. Potom rozmixujeme a zmiešame s jogurtom. Medzitým si nakrájame kuracie prsia na drobno a orestujeme na oleji, posolíme. Bosniaku odrežeme čiapočku a vydlabeme ho. Bosniak vyložíme plátkami syra, vlejeme do neho pórovú omáčku a vsypeme trochu kuracích pŕs. Môžeme nadrobiť aj striedku z bosniaka. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 180°C zapečieme 5 minút. Podávame položené v hlbokom tanieri s lyžicou a vidličkou.
Večera
Vajíčková nátierka
Potrebujeme
6 vajec, 1 cibuľa, 2 pol. lyžice oleja, 100 g maslaPostup
Vajíčka a cibuľu na jemno posekáme a šľahačom vymiešame s maslom a olejom. Občas to urobím tak, že najprv cibuľku opečiem na oleji a po vychladnutí ju vymiešam s ostatnými surovinami. Podávame na tmavom chlebe.