Denné menu č.24

0

Raňajky

 

Zapečené chlebíky

Potrebujeme
4 krajce suchého chleba, 8 tenkých plátkov prerastenej slaniny alebo salámy, kúsok tvrdého syra na strúhanie alebo plátkový syr, maslo, 1 feferónka, pažítka, alobal

Postup
Chlieb natrieme maslom, položíme naň plátky slaniny alebo salámy, posypeme syrom, nakrájanou feferónkou a nadrobno nasekanou pažítkou. Z alobalu urobíme korýtko, na dno dáme tenké plátky masla, aby sa chlebíky nepripálili a zapečieme v rúre do zlatista.
Podávame s ovocným čajom.

 

Obed

 

Vývar s haluškami a hovädzie s kečupom

Potrebujeme
Na polievku: 1,5 litra vývaru (z mrazničky alebo bujónu), 200 g mrazenej miešanej zeleniny, 1 vajíčko 7 polievkových lyžíc detskej krupice
Na mäso: 600 g falošnej sviečkovice, 1 dl oleja, 1 dl kečupu, 2 zelené papriky, 2 rajčiny, 1 veľká cibuľa, mleté čierne korenie, tymián, soľ

Postup
Polievka: Rozmrazenú zeleninu zalejeme vývarom. Do vriaceho vývaru nahádžeme drobné halušky. Necháme ich 2 – 3 minúty prevrieť.
Mäso: Mäso nakrájame na hrubé pláty, zľahka naklepeme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Uložíme späť, do výpeku pridáme všetky prísady, podlejeme vodou a veľmi pomaly dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu prelisujeme.
Podávame so špagetami (zvyčajne ich nalámem na tretiny).

 

Večera

 

Zemiakové pagáčiky

Potrebujeme
250 g varených zemiakov, 250 g polohrubej múky, 125 g masla, 1 vajce na potretie, strúhaný syr na posypanie, rascu, soľ, olej na vymazanie plechu
Kvások: 25 g droždia, 1/2 kávovej lyžičky cukru, soľ, 0.5 dl vody

Postup
Zemiaky uvaríme, po vychladnutí prelisujeme, pridáme múku, kvások, maslo, soľ a zamiesime vláčne cesto. Na pomúčenej doske rozvaľkáme asi na 1,5 cm. Vykrajujeme pagáčiky a poukladáme na vymastený plech. Natrieme vajíčkom a posolíme, prípadne posypeme rascou a syrom. Upečieme do zlatista vo vyhriatej rúre pri 180 °C.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 1,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár