Raňajky
Lievance
Potrebujeme
2 dl teplého mlieka, 15g droždia, 1 žĺtok, 150g hladkej múky, 50g hrubej múky, 70g oleja, trochu soli.Postup
V teplom mlieku rozmrvíme droždie, pridáme žĺtok, hladkú múku, hrubú múku, olej, trochu soli. Nakoniec vmiešame sneh z 1 bielka. Necháme vykysnúť a opekáme z oboch strán. Podávame s lekvárom.
Obed
Kôprová polievka a pečené kura
Potrebujeme
Na polievku: 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov, 1 pol. lyžica oleja, 1 pol. lyžica hl. múky, 4 hrnčeky vody, 2 pol. lyžice nakrájaného kôpru
Na mäso: 8 kúskov horných kuracích stehien, soľ, olej, mletá červená paprikaPostup
Polievka: Bielu zápražku zalejem vodou. Prisypeme do nej zemiaky, osolíme a varíme asi 15 minút. Prisypeme kôpor a povaríme najviac 2 minúty.
Mäso: na olejom vytretý pekáč položíme kuracie stehná. Posolíme ich, opaprikujem. Pri 180°C pečieme asi 40 minút. Občas podlejeme vodou. Podávame s ryžou.
Večera
Ovocná ryžová kaša
Potrebujeme
250 g broskýň, 100 g jabĺk, 50 g varenej ryžePostup
Broskyne zbavíme kožky, kôstky, roztlačíme, jablko očistíme a postrúhame. Spolu s uvarenou ryžou pridáme k broskyniam a premiešame vidličkou.