Raňajky
Bryndzová pena
Potrebujeme
100 g bryndze, 50 g malsa, 1/2 dl šlahačkovej smotany, 1 lyžica kečupu, soľ, 1 pol. lyžica petržlénovej vňatePostup
Všetko jemne s ušlahanou šlahačkou vymiešame. Natierame na rožky. Podávame s džúsom.
Obed
Zeleninová polievka a mäsové guľky
Potrebujeme
Na polievku: 1 liter vývaru zo včera, 200 g miešanej mrazenej zeleninovej zmesi, soľ, 1 malá mrkva, mleté biele korenie
Na mäso: 300 g mletého miešaného mäsa, soľ, majoránka, strúhankaPostup
Polievka: Na troche masla speníme nastrúhanú mrkvu a rozmrazenú zeleninu. Zalejeme vývarom, dosolíme a okoreníme. Necháme prevariť asi 2- 3 minúty.
Mäsové guličky. Poriadne všetko zmiešame. Vytvoríme guličky s priemerom asi 5 cm. Obalíme ich ešte v strúhanke a opekáme ako fašírky na oleji zo všetkých strán. podávame s varenými zemiakmi.
Večera
Ryžová polievka
Potrebujeme
30 g oleja, 30 g cibule, 50 g ryže, 50 g čerstvých húb, 50 g mrkvy, 20 g petržlenu, 1,5 l vody, 2 lyžice paradajkového pretlaku, soľPostup
Na oleji speníme cibuľku, pridáme ryžu a opražíme ju. Primiešame nakrájanú zeleninu na drobno a huby. Zalejem horúcou vodou, pridáme pretlak a varíme asi 10 minút. Odstavíme, necháme prikraté dôjsť asi 15 minút. Podávame s rožkom