Raňajky
Červený brokolicový šalát
Potrebujeme
300 g brokolice, 200 g paradajok, 1 pol. lyžica oleja, 1 pol. lyžica vody, soľ, cukor, ocotPostup
Brokolicu sme uvarili v osolenej vode asi 5 minút. Nakrájame na kúsky, pridáme paradajky nakrájané na osminky a polejeme vodou vymiešanou s olejom octom, cukrom a soľou. Necháme postáť asi 15 minút. Môžeme pridať na jemno posekanú cibuľku. Podávame s rožkom a mliekom.
Obed
Cibuľačka a bravčové na rasci
Potrebujeme
Na polievku: 6 dl vody, 2 cibule, 1 pol. lyžica detskej krupice, 1 pol. lyžica malsa, 1 žĺtok, malá mrkva nastrúhaná na jemnom strúhadle.
Na bravčové: Nakrájame si dva hrnčeky bravčového stehna, 1 čajová lyžička soli, 3 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice maslaPostup
Cibuľu nakrájame na štvrťky, mrkvu na menšie kúsky a necháme variť asi 30 minút. Rozmixujeme ju a precedíme do teplej zápražky z masla a hladkej múky. Poriadne rozmiešame a necháme variť asi 5 miút. Podávame s bielym pečivom.
Bravčové: Mäso opečieme na masle, pridáme popučený cesnak, rascu a udusíme do mäkka (asi 40 minút). POdávame s varenou ryžou.
Večera
Syrová hrudka
Potrebujeme
200 g taveného syra, 2 dl šlahačky, 6 vajec, soľ, mleté biele korenie, muškátový oriešokPostup
Syr do hladka vymiešame so šlahačkou. Pridáme korenie, soľ a vajíčka. Všetko rozmixujeme, potom za stáleho miešania varíme do zhustnutia (môže trvať aj 10 minút). Scedíme cez plienku a necháme vychladnúť. Studenú hrudku nakrájame na plátky a podávame s tmavým pečivom.