Raňajky
Hruškovo banánová kaša
Potrebujeme
300 g ošúpanej a bez jadierok hrušky, 200 g banánu, 100 g udusenej pohánky, 1 balenie Marína keksovPostup
Všetko, okrem keksov spolu rozmixujeme na kašu. Podávame v dezertných miskách ozdobené Marína keksami.
Obed
Gulášová polievka a “čínska” ryža
Potrebujeme
Na polievku: 1 hrnček nakrájaného hovädzieho krku, 2 hrnčeky zemiakov, 1/2 hrnčeka nakrájanej cibule, mletá červená paprika, rasca, soľ
Na ryžu: 200 g zyže, 3 vajíčka na tvrdo, 1 mrkva, 1 petržlén, 5 polievkových lyžíc hrachu, soľ, 5 hlavičiek čampionovPostup
Polievka: Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme mäso. Dobre premiešame a zalejeme vodou. Pridáme 1 hrnček zemiakov a necháme pod pokrievkou variť asi hodinu. Občas premiešame. Potom pridáme zvyšné zemiaky, opaprikujeme, osolíme a orascujeme. Ešte povaríme asi 20 minút.
Ryža: Vo veľkom množstve osolenej vody dáme variť na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu a petržlen, nakrájané šampiony na osminky. Varíme asi 5 minút. Zmiernime plameň, vsypeme ryžu a hrach. Občas premiešame a varíme ešte asi 15 minút. Zlejeme a dobre necháme odkvapkať. Zmiešame s nakrájanými vajíčkami na tvrdo.
Večera
Jemná tvarohová nátierka
Potrebujeme
250 g mäkkého tvarohu, 40 g masla, 3 pol. lyžice (prevareného) mlieka, 1 cibuľa, mletá červená paprika, soľPostup
Na jemno nakrájanú cibuľu premiešame s maslo, mliekom, tvarohom a dochutíme soľou a mletou paprikou.