Denné menu č.281

0

Raňajky

 

Mäsové taštičky

Potrebujeme
500 g lístkového cesta, 400 g mletého mäsa, 1 menší pór, soľ, muškátový oriešok

Postup
Mäso podusíme na panvici asi 5 minút. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Necháme vychladnúť. Vyvaľkáme si lístkové cesto a narežeme na 8 štvorcov. Do stredu každého štvorca položíme kúsok póru a rovnomerne rozdelíme mleté mäso, ktoré sme dobre scedili. Zlepíme protisebe ležiace rožky, aby sme vytvorili taštočku. Položíme na vymastený plech. Potirieme vajcom, posolíme a orascujeme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Podávame s čiernym čajom.

 

Obed

 

Paradajková polievka a tvarohové šišky

Potrebujeme
Na polievku: 5 pol. lyžíc paradajkového pretlaku, 5 pol. lyžíc šlahačky, 1 pol. lyžica hladkej múky, 2 pol. lyžice kr. cukru.
Na šišky: 200 g polohrubej múky, 250 g tvarohu, 2 vajcia, 1 čaj. lyžička sóda bikarbóny, 1 pol. lyžica rumu, lekvár na plnku

Postup
Polievka: Pretlak a cukor zmiešame s 5 dl vody. Necháme zovrieť. Šlahačku s 1 dl vody vymiešame s hladkou múkou a za stáleho miešania vlejeme do paradajkovej zmesi. Necháme prevrieť asi 2 – 3 minúty. Môžeme podávať s nakolieska nakrájaným banánom.
Šišky: Zmiesime cesto, ktoré necháme postáť najviac 10 minút. Potom vyvaľkáme na hrúbku 5 mm. Vykrojíme kolieska. Na polovicu koliesok dáme trochu lekváru. Kolieska pospájame a dobre pritlačíme rukou alebo vidličkou. Vyprážame v oleji. Podávame posypané práškovým cukrom.

 

Večera

 

Karfiolova nátierka

Potrebujeme
1 karfiol, soľ, ocot, olej, 1 cibuľa, 100 g šunkyy, pažítka

Postup
Karfiol umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Posolíme, premiešame s octom, olejom. Necháme stáť prikryté od rána do popoludnia, asi 5 hodín. Premiešame s nakrájanou šunkou a cibuľou. Všetko rozmixujeme a ešte vmiešame pažítku. Nátierka je výborná natretá na hrianke.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár