Denné menu č.286

0

Raňajky

 

Pizzové zvitky

Potrebujeme
1 balenie lítkového cesta, 4 pol. lyžice kečupu, soľ, 6 plátkov šunky, 200 g nastrúhaného syra

Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme kečupom, posypeme syrom, poukladáme naň šunku tak, aby sa neprekrývala. Zvinieme do rolády a zabalíme do alobalu. Necháme v chlade asi hodinu. Potom zložíme alobal, nakrájame na asi 1,5 cm hrubé krúžky, ktoré položíme na mierne vymastený plech. Krúžky pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút.

 

Obed

 

Paradajková polievka extra a pečené kuracie rezne

Potrebujeme
Na polievku: 1 väčší banán, 1 pol. lyžica cukru, 200 g paradajkový pretlak, 1 liter vody, 1 pol. lyžica oleja.
Na rezne: 4 kuracie rezne, soľ, mleté biele korenie, 150 g zeleru, 4 paradajky

Postup
Polievka: Banán nakrájame na menšie kúsky a opečieme na oleji. Polejeme pretlakom. Zalejeme vodou. Pridáme cukor. Necháme prevrieť asi 2 minúty. Rozmixujeme a podávame a rožkom.
Rezne: Plech vytrieme olejom. Položíme naň rezne a osolíme a okoreníme. Posypeme na hrubom strúhadle nastrúhaným zelerom a na koliečka nakrájanými paradajkami. Pečieme pri 180°C asi 35 – 40 minút. Podávame s hranolami alebo varenými zemiakmi.

 

Večera

 

Cestoviny v cesnakovej omáčke

Potrebujeme
1 pol. lyžica oleja, 5 strúčikov cesnaku, 250 g sladkej smotany, 250 g syra Niva, 1 čaj. lyžička maizeny, 1 čaj. lyžička nasekanej bazalky, 400 g cestovín (kolienka a pod.)

Postup
Na miernom ohni na oleji opečieme popučený cesnak (stačí na jemno nakrájať), zalejeme smotanou, nasypeme postrúhaný syr a privedieme k varu. V troche vody rozmiešame maizenu a vmiešame ju do syrovej omáčky. Za stáleho miešania povaríme asi 1 – 2 minúty. Do odstaveného vsypeme bazalku. Takto pripravenou omáčkou zalejeme cestoviny, ktoré sme pripravili podľa návodu.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár