Denné menu č.287

0

Raňajky

 

Opekané vajcia

Potrebujeme
4 vajíčka, olej, petržlénová vňať, 4 plátky syra, soľ

Postup
Vajíčko opečieme z oboch strán na oleji. Keď ho máme na druhej strane, posypeme ho petržlénovou vňaťou a posypeme soľou. Prykryjeme syrom. Podávame teplé položené na krajci tmavého chleba s pomarančovým džúsom.

 

Obed

 

Kyslá zemiaková polievka a morčacie rezne na víne

Potrebujeme
Na polievku: 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov, 1 bobkový list, soľ, 150 ml bieleho jogurtu, 1 pol. lyžica hl. múky.
Na rezne:1 kg morčacích rezňov, 2 papriky, 3 mrkvy, 100 ml bieleho vína, 1 cibuľa, 5 čaj. lyžičiek oleja, 1 čaj. lyžička bazalky, soľ, mleté biele korenia

Postup
Polievka: Zemiaky a bobkový list zalejeme vodou a necháme variť asi 10 minút. Do hrnčeka si odoberieme trochu vody, ktorú uzmiešame s jogurtom a múkou. Za stáleho miešania vlejeme do vriacej polievky a necháme prevrieť asi 5 minút.
Rezne: V hlbšej panvici na oleji opečieme cibuľku a nakrájanú mrkvu na kolieska, pridáme rezne nakrájané na malé kúsky a papriku nakrájanú na kocky. Premiešame a zalejeme vínom. Pridáme soľ a biele korenie. Dusíme pod pokrievkou asi 10 minút. Podávame s varenou ryžou.

 

Večera

 

Špenátové kolieska

Potrebujeme
500 g hl múky, 1 čaj. lyžička soli, 1 dl oleja, 2 dcl mlieka, 40 g droždia, 200 g mrazeného špenátu

Postup
Špenát si necháme rozmraziť. Zatiaľ si vymiešame mlieko, droždie, soľ, olej a necháme asi 15 minút podkysnúť. Primiešame múku. Nenechávame nakysnúť. Vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska o priemere asi 5 cm. Na jedno koliesko dáme trochu rozmrazeného špenátu. Prikryjeme druhým. Pritlačíme kraje prstami alebo vidličkou. Položíme na vymastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút. Podávame s čiernym čajom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár