Raňajky
Nivová nátierka
Potrebujeme
200 g Nivy, 2 vajcia na tvrdo, 2 polievkové lyžice bieleho jogurtuPostup
Nivu nastrúhame alebo rozmrvíme a zmiešame s najemno nakrájanými vajíčkami. Opatrne vmiešame jogurt. Podávame na tmavom pečive.
Obed
Zemiaková polievka a ľahké hovädzie
Potrebujeme
Na polievku: 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov, 2 polievkové lyžice oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička rasce, 1 polievková lyžica hladkej múky, soľ
Na mäso: mäso a zelenina zo včera, 150 ml bieleho jogurtu, 1 mokka kávová lyžička soli, medzi prsty mleté biele korenie, kysnutá knedľa z obchoduPostup
Polievka: Na oleji opečieme nakrájaný cesnak, poprášime ho múkou a zalejeme 4 hrnčekmi vody. Pridáme zemiaky, premiešame. Vsypeme rascu a soľ. Povaríme 15 minút.
Mäso: Zeleninu vymixujeme s jogurtom, soľou a korením. Ak sa vám zdá omáčka hustá, môžete pridať prevarené mlieko. Mäso nakrájame na plátky, položíme spolu s knedľou na tanier, polejeme omáčkou a každý tanier zohrejeme v mikrovlnke.
Večera
Zapekané zemiaky so syrom
Potrebujeme
8 väčších zemiakov, 2 väčšie cibule, 200 g Nivy, 350 ml sladkej smotany, 1 dl mlieka, 2 čajové lyžičky vegetyPostup
Zemiaky nakrájame na kolieska približne 5 mm hrubé a naukladáme na vymastený plech tak, aby sa prekrývali. Na ne poukladáme cibuľu nakrájanú na kolieska a posypeme namrvenou Nivou. Ďalšou vrstvou budú zemiaky poukladané tak, aby sa prekrývali. Celé zalejeme zmesou smotany, mlieka a vegety. Zapečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 25 minút.