Raňajky
Volské oká
Potrebujeme
6 vajec, 6 polievkových lyžíc kečupu, 6 krajcov chleba, trocha soli, olejPostup
Do panvice na trochu oleja rozklepneme vajíčka a opečieme. Položíme na tanier, posolíme a polejeme kečupom.
Podávame s krajcom chleba a čiernym čajom.
Obed
Hovädzia polievka a bryndzové halušky
Potrebujeme
Na polievku: 200 g hovädzieho zadného, 2 polievkové lyžice oleja, 100 g mrazeného hrachu, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 polievková lyžica petržlenovej vňate, 2 stredne veľké zemiaky
Na halušky: 500 g zemiakov, 300 g hladkej múky T650, 250 g bryndze, 1 čajová lyžička soli, 100 g prerastenej údenej slaninyPostup
Polievka: Mäso nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji. Podlejeme vodou tak, aby sme ho zakryli a pod pokrievkou ho dusíme asi hodinu. Potom pridáme na rezance nakrájané zemiaky, mrkvu, petržlen a osolíme. Dolejeme asi liter vody a necháme variť približne pol hodiny. Prisypeme petržlenovú vňať, rozpustený hrach a odstavíme.
Halušky: Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ, múku a dobre vymiesime. Do slanej vriacej vody nahádžeme z lopárika halušky alebo použijeme sitko na halušky. Vyvarené halušky zmiešame s bryndzou a polejeme opraženou slaninkou.
Večera
Kurací šalát
Potrebujeme
300 g kuracích pŕs, 6 vajec uvarených na tvrdo, 3 jablká (ošúpané, bez jadrovníka), 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate, 4 menšie mrkvy, 1 polievková lyžica horčice, 50 ml majonézy, 250 ml bieleho jogurtu, soľPostup
Kuracie prsia uvaríme (vývar budeme potrebovať zajtra na polievku). Nakrájame ich na menšie kúsky a rozdelíme do misiek. 1/2 litra vývaru z kuracích pŕs, majonézu, jogurt a horčicu vymiešame do hladka. Nastrúhané jablká a mrkvu pridáme spolu so soľou do majonézovej zmesi. Dresingom polejeme kuracie prsia v miskách a necháme asi hodinu postáť v chlade. Do dresingu môžeme pridáť aj pár kvapiek citrónovej šťavy.
Podávame s rožkom.