Denné menu č.32

0

Raňajky

 

Chlieb vo vajíčku

Potrebujeme
6 krajcov chleba, soľ, 2 vajíčka, 4 polievkové lyžice mlieka, mletá červená paprika

Postup
Vajíčka vyšľaháme s mliekom, soľou a mletou paprikou. Chlieb pomocou vidličky namáčame v zmesi a opekáme z oboch strán na rozpálenom oleji.
Podávame s bielou kávou.

 

Obed

 

Zemiakový guláš a mäsové guľky

Potrebujeme
Na polievku: 1000 g zemiakov, 250 ml kyslej smotany, 250 g mrazeného leča, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, 50 g oleja, mletá červená paprika, bobkový list, soľ
Na mäso: 400 g mletého miešaného mäsa, 2 nastrúhané rožky, 1 vajíčko, 1 čajová lyžička soli

Postup
Polievka: Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, soľ, bobkový list, na kolieska nakrájané očistené zemiaky, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme. Asi po 10 minútach pridáme rozmrazené lečo. Nakoniec prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku, a krátko povaríme. Podávame s čiernym chlebom.
Mäso: Poriadne všetko zmiešame. Vytvoríme guličky s priemerom asi 5 cm. Obalíme ich ešte v strúhanke a opekáme ako fašírky na oleji zo všetkých strán. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Večera

 

Hruškový puding

Potrebujeme
70 g piškót, 4 polievkové lyžice strúhaného kokosu, 4 polovice hrušky z kompótu, 4 polievkové lyžice šťavy z hruškového kompótu, vanilkový puding z 1/2 litra mlieka, 4 čajové lyžičky jahodového džemu

Postup
Prichystáme si 4 dezertné misky. Na dno poukladáme piškóty. Polejeme ich šťavou z kompótu. Do stredu každej misky položíme poloviicu hrušky. Do jamky od jadrovníka dáme po čajovej lyžičke džemu. Všetky misky zalejeme vanilkovým pudingom. Povrch môžeme ozdobiť nakrájanými hruškami. Necháme v chladničke vychladiť.
Podávame s jahodovým koktejlom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár