Denné menu č.326

0

Raňajky

 

Vajíčková nátierka

Potrebujeme
3 vajcia na tvrdo, 100 g masla, 1 polievková lyžica horčice, 1 polievková lyžica tatárskej omáčky, soľ

Postup
Všetko vymiešame a podávame na celozrnnom chlebe s čiernym čajom.

 

Obed

 

Cibuľová polievka a mäso ako gyros

Potrebujeme
Na polievku: 4 stredne veľké cibule, 1 liter vývaru (ak sa nenájde v mrazničke, použite bujón), 16 krajcov sendviča, 100 g nastrúhaného syra, olej, soľ, biele mleté korenie
Na gyros: 700 g bravčového karé bez kosti, 4 polievkové lyžice oleja, 500 g menších zemiakov, soľ, 300 ml bieleho jogurtu, 1 polievková lyžica petržlenovej vňate, mletá červená paprika, 200 ml sterilizovaných paradajok vo vlastnej šťave

Postup
Polievka: Cibuľu nakrájame na tenké krúžky a opečieme na masle. Prilejeme vývar a necháme povariť asi 20 minút. Potom okoreníme a osolíme. Na tanier nakrájame kúsky sendviča, zalejeme ho polievkou a posypeme syrom.
Gyros: Mäso nakrájame na rezance. Prudko ho na oleji opražíme a na slabšom plameni dusíme do mäkka (približne 40 minút). Prisolíme, opaprikujeme a premiešame. Pridáme paradajky a zase premiešame. Nakoniec opatrne vmiešame jogurt a uvarené zemiaky. Odstavíme a až do podávania necháme pod pokrievkou.

 

Večera

 

Môj šalát

Potrebujeme
500 g jemnej salámy, 1 cibuľa, 4 vajíčka na tvrdo, 200 g sterilizovanej kukurice, 6 uhoriek sterilizovaných v sladkokyslom náleve
Dressing: 3 polievkové lyžice oleja, 1 polievková lyžica horčice, 200 g paradajkový pretlak, soľ, 200 g tatárskej omáčky

Postup
Salámu, cibuľu a vajíčka nakrájame. Pridáme scedenú kukuricu a nakrájané uhorky. V panvici na oleji prehrejeme horčicu a paradajkový pretlak. Vychladnútú zmes z panvice zmiešame so šalátom a nakoniec pridáme tatársku omáčku.
Podávame s rožkom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár