
Raňajky
Americké vajcia
Potrebujeme
4 vajcia, soľ, 4 polievkové lyžice kečupu, 4 plátky slaniny, chliebPostup
Vajce rozklepneme na panvicu, posolíme. Chvíľu opečieme, obrátine a opečieme aj z druhej strany. Vyberieme na tanier a opečieme slaninu. Slaninu položíme ku vajíčku. Polejeme kečupom.
Podávame s citrónovým džúsom.

Obed
Morčací vývar a mäso s haluškami
Potrebujeme
Na polievku: 4 morčacie stehná, soľ, muškátový oriešok, mletá červená paprika, 2 zemiaky, 2 cibule, rasca, 3 krajce na kocky nakrájaného opečeného chleba
Na mäso: stehná z polievky, soľ, mleté čierne korenie, hrnček miešanej koreňovej zeleniny, 120 g prerastenej údenej slaniny, 200 ml bieleho suchého vína, 1 polievková lyžica múky, 1 bobkový list, 200 g sterilizovaných šampiňónov, 2 polievkové lyžice oleja, 1 menšia cibuľaPostup
Polievka: Stehná zalejeme asi 4 litrami vody, pridáme zemiaky a cibuľu s koreninami. Necháme variť asi 70 minút. Potom zlejem vývar. 1500 ml vývaru vymixujeme s cibuľou a zemiakmi. Podávame s opečeným chlebom. 500 ml vývaru si necháme na večeru. Zvyšok zamrazíme na inokedy.
Mäso: Kým sa dovarí polievka, na oleji orestujeme cibuľu, pridáme zeleninu, osolíme a okoreníme. Podusíme asi 10 minút, pridáme víno a šampiňóny. Vmiešame múku na zahustenie. Z uvarených stehien oberieme mäso a pokrájame na menšie kúsky. Prehrejeme ho v omáčke. Z 3 vajec, trochy soli, 300 g hrubej múky a vody si spravíme cesto na halušky, ktoré vhadzujeme z lopárika do vriacej vody.
Mäso v omáčke podávame s haluškami.

Večera
Fazuľový šalát
Potrebujeme
250 g bielej suchej fazule, 2 strúčiky cesnaku, 200 g zelených fazuľových strukov v sladkokyslom náleve, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 100 g paradajkového pretlaku, 1/2 litra mäsového vývaru, mleté čierne korenie, 1 polievková lyžica nasekanej bazalkyPostup
Fazuľu namočenú asi 2 hodiny scedíme a uvaríme v čerstvej vode asi hodinu. Zlejeme ju. Na oleji speníme cesnak (môžete pridať aj nakrájanú cibuľu), pridáme pretlak, zelenú fazuľku, bielu fazuľu osolíme a okoreníme. Zalejeme vývarom a podusíme asi 20 minút. Nakoniec pridáme bazalku.
Podávame s tmavým chlebom.
