
Raňajky
Jahodový koktejl a maslový chlieb
Potrebujeme
4 polievkové lyžice jahodového džemu, 150 ml bieleho jogurtu, 500 ml prevareného vychladnutého mlieka, 6 krajcov chleba, masloPostup
Všetko vymixujeme a podávame v šálke spolu s krajcami chleba potretými maslom.

Obed
Rybací vývar a špagety
Potrebujeme
Na polievku: 4 podkovy z kapra, 2 mrkvy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 15 cm póru, 3 zrnká nového korenia, soľ, 1 petržlen, 1 zeler
Na špagety: 200 g špagiet, paradajkový pretlak, čajová lyžička oregana, soľ, 1 dl vody, 100 g nastrúhaného syraPostup
Polievka: Na troche oleja opečieme na jemno nastruhanu mrkvu. Potom pridáme na krájanú cibuľu, cesnak na drobno a všetku zeleninu. Asi po dvoch až troch minútach opečenia, zalejeme 3 litrami vody a pridáme korenie, soľ. Nakoniec vložíme podkovy z kapra a necháme variť asi 40 minút. Potom vyberieme kapra, nakrájame ho na kúsky a naporcujeme do tanierov. Pridáme vývar so zeleninou a podávame.
Špagety: Pretlak zmiešame s vodou, oreganom a soľou. Za stáleho miešania necháme prejsť varom. Vylejeme na špagety, ktoré sme pripravili podľa návodu na balení. Posypeme syrom.

Večera
Paradajková omáčka a žemľové knedle
Potrebujeme
Na omáčku: 120 g paradajkového pretlaku, 2 polievkové lyžice masla, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu, 1 polievková lyžica detskej krupice, 5 dl vody, 1 čajová lyžička kryštálového cukru.
Na knedle: 6 žemlí, 1/4 l mlieka, 3 lyžice hrubej múky, 3 lyžice detskej kripice, štipka soli, 1 vajce, 2 lyžice olejaPostup
Omáčka: Z malsa a detskej krupice urobíme záprašku a zalejeme vodou. Vmiešame pretlak a cukor. Necháme prevrieť asi 3 minúty. Do odstaveného vmiešame biely jogurt.
Knedle: Všetko zmiešame. Vyrobíme štyri väčšie gule, ktoré potom varíme 10-12 minút v osolenej vode.
Podávame s paradajkovou omáčkou.
