
Raňajky
Dusená hliva
Potrebujeme
hliva, cibuľa, soľ, olejPostup
Cibuľku nadrobno nakrájame a do sklovita opražíme na masti. Pridáme na rezance nakrájanú hlivu, posolíme a udusíme, asi 15 minút.
Podávame s tmavým chlebom.

Obed
Zemiakova polievka a kuracie rezne
Potrebujeme
Na polievku: jednu lyžicu bravčovej masti, jednu cibuľu, jednu lyžicu mletej červenej papriky, 500 g zemiakov, soľ, rascu, mleté čierne korenie, majorán, 100 g krupice, jednu lyžicu masla, jedno vajce, pažítky
Na mäso: 500 g kuracích rezňov, soľ, 60 g hladkej múky, jeden žĺtok, jedno vajce, 50 ml sladkej smotany, 50 ml červeného vína, jednu lyžičku rajčiakového pretlaku, olejPostup
Polievka: Na masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Odstavíme, vmiešame mletú papriku, očistené zemiaky nakrájané na kolieska, soľ, rascu, korenie, majorán, zalejeme 1 200 ml vody a uvaríme do mäkka. Z krupice, masla a vajca vymiešame cesto a necháme postáť. Z cesta pomocou lyžice sádžeme do polievky halušky a ešte krátko povaríme. Polievku dochutíme posekanou pažítkou.
Mäso: Rezne mierne naklepeme a posolíme. Do misy dáme múku, pridáme žĺtok, vajce, smotanu, červené víno, pretlak, soľ a vypracujeme hustejšie cestíčko. Rezne namočíme do cestíčka a z oboch strán vypražíme v rozohriatom oleji.
Podávame so zeleninovým šalátom.

Večera
Kapustové palacinky
Potrebujeme
60 g ražnej múky, 70 g polohrubej múky, 3/8 l mlieka, štipka soli, 2 vajcia, 1 lyžička cukru, 8 lyžičiek oleja na pečenie, na plnku použijeme: 600 g kyslej kapusty, 150 g marhuľového lekváru, 4 lyžice bieleho vína, 100 g hrozienokPostup
Múku nasypeme do misky, postupne prilievame mlieko, stále miešame. Dáme odpočinúť. Do cesta pridáme soľ, vajcia a cukor. Kyslú kapustu premiešame s lekvárom, vínom a hrozienkami a pri miernej teplote zohrejeme. Premiešame, ale nevaríme. V panvici rozohrejeme vždy lyžičku oleja, nalejeme 1/8 cesta, počkáme, kým povrch stuhne a otočíme, aby bola aj druhá strana zlatohnedá. Palacinky ukladáme na horúci tanier a prikryté udržiavame teplé. Palacinky naplníme marhuľovou kapustou, preložíme a hneď podávame.
