Raňajky
Miešaný džús
Potrebujeme
450 ml 100% hroznovej šťavy, 300 ml 100% grepovej šťavy, 4 polievkových lyžíc na jemno nastrúhanej hruškyPostup
Premiešame v džbáne šťavy. Do vysokých pohárov dáme po lyžici nastrúhanej hrušky a zalejeme premiešanými šťavami. Podávame s koktejlovou lyžičkou a a slamkou. K džúsu budú rožky s maslom.
Obed
Polievka z červenej fazule a rezníčky
Potrebujeme
Na polievku: 1 liter vody, 300 g červenej fazule, 125 g sterilizovanej kukurice, 1 veľká cibuľa, 200 ml kečupu alebo paradajkovej šťavy, soľ, oregano, mletá červená paprika.
Na rezníčky: 5 polievkových lyžíc oleja, 400 g bravčového stehna, 4 väčšie cibule, 5 vajec, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, 1 čajová lyžička kari korenia, 1 čajová lyžička sójovej zmesi, 4 polievkové lyžice solamyluPostup
Polievka: Fazuľu sme namočili aspoň na tri hodiny. Zlejeme z vody a zalejeme čerstvou. Necháme pod pokrievkou dusiť asi hodinu. Medzitým si na panvici na troche masla orestujeme nakrájanú cibuľu. Primiešame do nej scedenú kukuricu a kečup. Za stáleho miešania necháme prevrieť. Potom vlejeme do polievky a chvíľu miešame. Povaríme asi 10 minút. Potom dochutíme soľou, paprikou a oregánom. Prikryjeme a necháme stáť prikryté až do podávania.
Rezníčky: Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké kolieska. Vajíčka, soľ, korenie, papriku, sójovú omáčku a solamyl zmiešame. Primiešame cibuľu a mäso. Necháme postáť asi dve hodiny. Potom vytvarujeme menšie placky. Opekáme ich na oleji z oboch strán asi 5 minút. Z prvej strany pod pokrievkou.
Podávame s varenými zemiakmi.
Večera
Domáce ravioly
Potrebujeme
400 g hladkej múky (nie 00), 4 vajíčka, voda, 350 g nastrúhaného údeného syra, 300 g mrazeného špenátu, 2 žĺtky, soľ, muškátový oriešokPostup
Múku s vajíčkami a trochou vody vymiešame na hladké cesto. Vyvaľkáme do štvorca. Na polovicu cesta robíme mokka kávovou lyžičkou kôpky z plnky 2 cm od seba vzdialené. Potom prikryjeme druhou polovicou cesta, medzi kôpkami popritláčame prstami a prerežeme radielkom. Necháme ich asi 15 minút postáť a vyvárame v slanej vode. Podávame s kečupom alebo nejakou hotovou omáčkou.
Plnka: Na malé kúsky nasekaný špenát prelejeme vriacou vodou a zmiešame so syrom a žĺtkami na kašu.