
Raňajky
šošovicová nátierka
Potrebujeme
120 g masla, 80 g uvarenej šošovice, 50 g vareného údeného, 1 menšia cibuľa, 1 menšia kyslá uhorka, soľ, mleté čierne koreniePostup
Šošovicu popučíme vidličkou, pridáme maslo, pomleté mäso, na jemno nakrájanú cibuľu (alebo ju pomelieme s mäsom), uhorku nastrúhanú a soľ. Dobre premiešame.
Podávame potreté na chlebe s bielou kávou.

Obed
Cesnaková polievka a rezne
Potrebujeme
Na polievku: 4 strúčiky cesnaku, 100 g masla, zväzok petržlenovej vňate, 3 polievkové lyžice majzeny, 1 dl mlieka, 1 dl smotany na varenie, soľ, mleté biele korenie
Na rezne: 800 g bravčového karé bez kosti, 1 vajce, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu, 1 polievková lyžica rozpusteného masla, soľ, jemná strúhankaPostup
Polievka: Na masle opečieme strúčky cesnaku. Osolíme a okoreníme ich. Zalejeme trochou vody. Prisypeme nakrájanú petržlenovú vňať a necháme zovrieť. Rozmixujeme. Vmiešame mlieko, smotanu, majzenu a za stáleho miešania privedieme do varu.
Podávame s opečenými krúžkami rožkov.
Rezne: Rezne naklepeme. Potrieme ich maslom, osolíme a obalíme v strúhanke. Potom ich namočíme v rozšľahanom vajci s jogurtom a znova obalíme v strúhanke. Položíme ich vedľa seba na tanier tak, aby sa nedotýkali a necháme ich stuhnúť asi 1 hodinu v chladničke. Potom ich opekáme z oboch strán na rozpálenom oleji.
Podávame s varenou ryžou.

Večera
Bravčové pečené s kyslou kapustou
Potrebujeme
6 rezňov z krkovičky, 6 polievkových lyžíc kyslej kapusty, 1 cibuľa, 6 stredne veľkých zemiakov, soľ, 1 vajíčko, 1 polievková lyžička masla, hrubá múka, 2 rožkyPostup
Do kastróla položíme polovicu kapusty, posolíme, na ňu poukladáme krkovičku a na kolieska nakrájanú cibuľu, celé pokryjeme druhou polovicou kapusty a osolíme. Podlejeme vodou a prikryté pokrievkou varíme asi hodinu. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle a vložíme ich aj s vodou do misy. Na hrubom strúhadle postrúhané rožky, rozpustené maslo, soľ, vajíčko primiešame k zemiakom. Zahustíme hrubou múkou. Vytvarujeme 6 gúľ. Vyvárame ich v slanej vode asi 20 minút.
Podávame na plytkom tanieri nakrájané knedle spolu s mäsom a kapustou.
