Raňajky
Krupicová kaša
Potrebujeme
500 ml mlieka, 5 kopcovitých polievkových lyžíc detskej krupice, 3 zarovnané políevkové lyžice kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice GrankaPostup
Do mlieka vmiešame detskú krupicu a cukor. Necháme postáť asi pol hodinu, ale občas premiešame. Potom uvaríme za stáleho miešania kašu hustoty, akú chceme a vlejeme do 4 tanierov. Každý tanier ešte posypeme Grankom. Občas pridávame trochu rozpusteného masla.
Obed
Špenátová polievka a kura na cesnaku
Potrebujeme
Na polievku: 150 g mrazeného špenátu, 2 polievkové lyžice oleja, 1 väčšia cibuľa, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 250 ml mlieka, 2 dl vody, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 zemiaky nakrájané na drobné kúsky
Na kura: asi 1200-gramové kura, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mletá červená papika, 2 polievkové lyžice olejaPostup
Polievka: Na oleji opražíme cibuľku. Pridáme múku a zalejeme vodou a mliekom. Povaríme asi 5 minút. Pridáme zemiaky a zase povaríme asi 5 minút. Vmiesime špenát a zase povaríme asi 3 – 5 minút. Až odstavené dochutíme korením a soľou.
Kura: Rozpolíme kura a potrieme ho zmesou popučeného cesnaku, soli, oleja a mletej červenej papriky. Položíme do pekáča a prikryjeme alobalom alebo vrchnákom. Pečieme pri 180 °C asi 60 minút. Potom odokryjeme a polejeme každú polovicu asi 1/2 dl vody a necháme zapiecť asi 10 – 15 minút.
Večera
Rožková knedla
Potrebujeme
Na knedle: 500 g hrubej múky, 6 trojdňových rožkov, 3 vajíčka, 1 čajová lyžička soli a voda
Na omáčku: 1 liter 100% paradajkovej šťavy, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 2 polievkové lyžice bieleho jogurtuPostup
Knedle: Všetko premiešame (rožky sme nakrájali na menšie kúsky a nechali trochu namočené vo vode). Vyrobíme 4 veľké gule. Vyvárame ich v slanej vode asi 15 minút.
Omáčka: Vymiešame si paradajkovú šťavu s jogurom a hladkou múkou. Za stáleho miešania povaríme asi 5 minút. Na tanier položíme knedľu a zalejeme omáčkou.