Denné menu: Mrkvo jablková kaša, kelová polievka, šalát

redakcia 0
foto: Jana Veselska

Raňajky

 

Mrkvovo jablková kaša

Potrebujeme
500 g nastrúhanej mrkvy na jemnom strúhadle, 500 g jabĺk nastrúhaných na hrubom strúhadle, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, indián keksy

Postup
Jablká, mrkvu a citrónovú šťavu zmiešame a necháme chvíľu postáť. Na dno misiek nalámeme keksy, ktoré zakryjeme kašou.

 

Obed

 

Kelová polievka a rezne

Potrebujeme
Na polievku: 1 menší kel, 30 g masti, 1 cibuľa, soľ, mleté korenie, 20 g masla, 20 g hladkej múky na zápražku, párok alebo 100g údeného mäsa, petržlenová vňať alebo pažítka
Na mäso: 4 rezne z bravčového stehna, soľ, strúhanka, vajíčko, hladká múka

Postup
Polievka: Kel umyjeme, pokrájame na rezance, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Na masti speníme cibuľu, pridáme kel a podusíme. Potom podlejeme vriacou vodou alebo vývarom z kostí, okoreníme, osolíme a udusíme domäkka. Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme zápražku. Zalejeme ju vodou alebo vývarom, premiešame s poduseným kelom a dobre povaríme. Pred podávaním pridáme do polievky párok pokrájaný na kolieska alebo údené mäso na kocky a posekanú vňať alebo pažítku.
Mäso: Rezne naklepeme a osolíme z oboch strán. Obalíme v múke, vajíčku a strúhanke (trojobal). Opečieme na oleji z oboch strán asi po 5 minút. Z prvej strany máme aj panvicu prikrytú, lebo mäso zostane šťavňatejšie. Podávame s varenými zemiakmi a sterilizovanou uhorkou alebo cibuľkou.

 

Večera

 

Môj šalát

Potrebujeme
200 g šunkovej salámy, 100 g sladkokyslých uhoriek, 40 g cibule, 40 g sterilizovaného hrášku, ocot, soľ, korenie, worchestrová omáčka, horčica, cukor, 150 g majolky, prevarené a vychladnuté mlieko

Postup
Salámu, uhorky a cibuľu pokrájame na malé tenké rezance, dáme do misky, pridáme scedený hrášok a trocha octu, soľ, ostatné koreniny a majolku. Opatrne premiešame, podľa potreby rozriedime prevareným a vychladnutým mliekom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár