Raňajky
Džús
Potrebujeme
450 ml 100 % hroznovej šťavy, 300 ml 100% grepovej šťavy, 4 polievkové lyžice najemno nastrúhanej hruškyPostup
V džbáne premiešame šťavy. Do vysokých pohárov dáme po lyžici nastrúhanej hrušky a zalejeme premiešanými šťavami.
Podávame s koktejlovou lyžičkou a slamkou spolu s chlebom s nátierkou.
Obed
Polievka z bielej fazule a omelety plnené kuracou pečienkou
Potrebujeme
Na polievku: 2 stredne veľké cibule, 2 mrkvy, 750 g zemiakov, 500 ml vývaru, 1 pór, 850 g konzerva bielej fazule, soľ, mleté čierne korenie, 4 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Na omelety: 4 vajcia, 3 polievkové lyžice oleja, 1 cibuľa, 150 g pečienky, soľ, mleté čierne koreniePostup
Polievka: Na masle speníme cibuľu a nadrobno nakrájanú mrkvu. Pridáme zemiaky a zalejeme vývarom. Necháme prejsť varom asi 10 minút. Potom pridáme na kolieska nakrájaný pór a fazuľu. Povaríme ešte asi 10 minút. Nakoniec vmiešame petržlenovú vňať.
Omelety: Na polovici oleja si speníme cibuľu a na nej udusíme nakrájanú pečienku. Na druhej panvici opečieme štyri omelety z rozšľahaného vyjíčka so soľou. Omelety naplníme pečienkou a podávame so zemiakovou kašou.
Večera
Pečené zemiaky
Potrebujeme
1 kg zemiakov, 2 väčšie cibule, 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate, soľ, masloPostup
Pekáč vytrieme maslom. Položíme naň cibuľu nakrájanú na kolieska tak, aby sme pokryli celé dno pekáča. Posolíme a položíme na kolieska nakrájané zemiaky tak, aby sme zakryli cibuľu. Posolíme a posypeme petržlenovou vňaťou. Pri 180 °C pečieme asi 40 minút.