Denné menu č.81

0

Raňajky

 

Zemiaková kaša extra

Potrebujeme
500 g varených zemiakov, 1 veľká cibuľa, 2 polievkové lyžice masla, 200 g taveného syra, 50 ml vlažného mlieka

Postup
Uvarené zemiaky popučíme. Cibuľku opečieme na masle. Potom celý výpek s mliekom, syrom a zemiakmi vymiešame dohladka.
Podávame so sterilizovanou uhorkou.

 

Obed

 

Polievka z karí korenia a rybacie podkovy s pórom

Potrebujeme
Na polievku: 1 kyslá smotana, 120 ml smotany na šľahanie, 1 paradajka, 1 banán, 1 jablko, pol cibule, šťava z celého citróna, 1 lyžica petržlenovej vňate, 2 lyžice kari korenia, 1000 ml zeleninového vývaru (instant), maslo, mleté čierne korenie, soľ
Na rybu: 100 g masla, 4 podkovy z kapra, 3 zrnká čierneho korenia, 1 mokka kávová lyžička soli, 2 polievkové lyžice bieleho vína, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 1 väčší pór, 250 ml šľahačky, 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup
Polievka: Paradajku ponoríme na 10 minút do vriacej vody, olúpeme a pretrieme cez sito. Banán a jablko olúpeme, jablko rozrežeme na 4 časti, vyberieme jadrovník a spolu s banánom ho nakrájame nadrobno. Pridáme paradajku a premiešame s polovicou citrónovej šťavy. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a s polovicou ovocno-zeleninovej zmesi udusíme na masle. Pridáme kari korenie, premiešame a zalejeme vodou. Varíme až kým v hrnci nezostane jedna tretina pôvodného množstva tekutiny. Kyslú smotanu zmiešame so sladkou, po častiach pridáme do polievky a varíme asi 2 minúty. Polievku pomixujeme, ochutíme soľou, korením a zvyškom citrónovej šťavy. Vložíme zvyšné ovocie a zeleninu. Zohrejeme a podávame posypané nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Ryba: Pekáč vymastíme maslo. Poukladáme naň vedľa seba podkovy. Osolíme ich a posymeme čiernym korením. Polejeme vínom a citrónovou šťavou. Prikryjeme a pečieme pri 180 °C domäkka. Pór nakrájame na stĺpiky a podusíme na masle. Výpek z ryby bymiešame so smotanou a pridáme pór.
Podávame na tanieri rybu, varené zemiaky a poliate omáčkou.

 

Večera

 

Sladká ryža

Potrebujeme
200 g ryže, 2 väčšie jablká nakrájané na plátky, 1 veľký banán nakrájaný na kolieska, 1 polievková lyžica medu, 2 polievkové lyžice hrozienok, olej, soľ, kari

Postup
Ryžu vhodíme do väčšieho množstva slanej vriacej vody a varíme na miernom plyne asi 10 minút. Na panvici na troche oleja orestujem jablká, hrozienka, med, banán. Pridáme štipku kari. Zalejeme malým množstvom vody a necháme variť asi 3 minúty. Vmiešame ryžu a podávame.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár