Raňajky
Vianočka a klasické kakao
Potrebujeme
vianočka z obchodu, 1 liter plnotučného mlieka, 4 čajové lyžičky kakaa, 7 čajových lyžičiek kryštálového cukruPostup
V 2 dl mlieka si dobre vymiešame cukor a kakao. Zvyšok mlieka necháme variť. Zmes za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a varíme asi 3 minúty za stáleho miešania.
Podávame s vianočkou.
Obed
Zemiaková polievka a zapečené morčacie prsia
Potrebujeme
Na polievku: 2 strúčiky cesnaku, polievková lyžica oleja, 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov, soľ, rasca, 1 polievková lyžica hladkej múky
Na mäso: 6 kúskov morčacích pŕs, olej, bazalka, petržlénová vňať, soľPostup
Polievka: Rozpučený cesnak opečieme na oleji, poprášime múkou a zalejeme vodou. Dobre premiešame a vsypeme zemiaky, osolíme a orascujeme. Povaríme najviac 20 minút. Jensku misu vytrieme olejom. Poukladáme do nej mierne naklepané morčacie prsia. Osolíme ich a posypeme bylinkami. Misu prikryjeme a necháme pri 180 °C piecť asi 40 minút.
Podávame s ryžou.
Večera
Langoše
Potrebujeme
Cesto: 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, asi 20 g droždia (1/4 kocky čerstvého droždia), 100 ml vody, 150 ml mlieka, 1 kocka cukru
Poleva: 200 ml kyslej smotany, 150 g na jemno postrúhaného syra EidamPostup
Vodu s droždím a cukrom vymiešame a necháme podkysnúť asi 20 minút. Pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladké cesto. Necháme asi pol hodiny vykysnúť. Potom si cesto rozdelíme na malé kúsky, ktoré necháme podkysnúť na pomúčenej doske asi 15 minút. Kúsky ponaťahujeme do tvaru langoša a opekáme z obidvoch strán na rozpálenom oleji.
Podávame teplé poliate polevou.